Izvor: Radio 021, 28.Jul.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izlilo se 40.000 litara nafte u Pacifik, u područje s najčistijom vodom na svetu

Oko 40.000 litara nafte izlilo se u vode Južnog Pacifika posle incidenta na terminalu rudarske kompanije na ostrvu na krajnjem jugu Patagonije, saopštile su čileanske vlasti.

Incident se dogodio juče, tokom aktivnosti kompanije CAP, na terminalu na ostrvu Gvarelo, 250 kilometara severozapadno od Puerto Natalesa.

Nafta se izlila u zonu koja spada u područja sa najčistijom vodom na planeti i bogatim ekosistemom.

Lokalne vlasti naredile su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << istragu o tome šta je izazvalo curenje nafte i ko je odgovoran za havariju.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 40 tona nafte izlilo se u vode Južnog Pacifika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Jul.2019

Oko 40.000 litara nafte izlilo se u vode Južnog Pacifika posle incidenta na terminalu rudarske kompanije na ostrvu, na krajnjem jugu Patagonije, saopštile su čileanske vlasti. Incident se dogodio u subotu, tokom aktivnosti kompanije CAP, na terminalu na ostrvu Gvarelo, 250 kilometara severozapadno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

TEŽAK INCIDENT Više od 40.000 litara nafte se izlilo u područje sa NAJČISTIJOM VODOM NA PLANETI

Izvor: Blic, 28.Jul.2019

Čile je pokrenuo istragu nakon što se oko 40.000 litara nafte izlilo u vode Južnog Pacifika posle incidenta na terminalu rudarske kompanije na ostrvu na krajnjem jugu Patagonije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.