Iz šina ispala dizalica koja je trebalo da ukloni cisterne sa amonijakom

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2019, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz šina ispala dizalica koja je trebalo da ukloni cisterne sa amonijakom

Dizalica koja je stigla u selo Jasenovik kraj Niša kako bi posle 5 dana sklonila cisterne sa amonijakom, ispala je iz šina. Meštani su i dalje u selu i čekaju evakuaciju. Ni pet dana od incidenta nadležni ne odgovaraju na pitanja novinara o tome šta je uzrok prevrtanja cisterni - stara pruga na koju se meštani žale, ili su odgovorni privatni prevoznici.

Dve cisterne pune opasne materije, koje na sreću nisu iscurile, još od subote 19. januara stoje kraj pruge u selu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Jasenovik. Ispale tri osovine dizalice, radnici je vraćaju na prugu; foto: JV/D. Milojković

Radnici od tada popravljaju prugu, kako bi vozovi mogli ponovo da prolaze. U selo je danas stigla i dizalica, koja je trebalo da skloni cisterne iz sela, a za jutros je bila najavljena i evakuacija stanovništa, pa je do daljeg odložena.

Ipak, kako saznajemo sa lica mesta, tri osovine dizalice su ispale iz šina, a radnici sada moraju da ih vrate kako bi nastavili posao.

Za to vreme, meštani su i dalje u selu, i dalje nema zvanične potvrde da li će i kada biti evakuisani. Ispale tri osovine dizalice, radnici je vraćaju na prugu; foto: JV/D. Milojković

Iz Ministarstva saobraćaja i Infrastrukture železnice ne odgovaraju na pitanja novinara zašto su se radovi na popravci pruge odužili. Nema odgovora ni na pitanja šta je uzrok iskliznuća cisterne sa amonijakom i da li je krivac pruga koja nije remontirana decenijama, kako kažu meštani ili privatni prevoznik nije obezbedio cisterne po propisima.

Podsetimo, dve cisterne pune opasne materije ispale su iz šina pre 5 dana, oštećeno je oko 300 m pruge, a saobraćaj je blokiran i vozovi na pruzi Niš - Zaječar neće prolaziti do kraja nedelje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dizalica došla po cisterne sa amonijakom, ispala iz šina

Izvor: B92, 24.Jan.2019

Dizalica koja je stigla u selo Jasenovik kraj Niša kako bi posle pet dana sklonila cisterne sa amonijakom ispala je iz šina...Meštani su i dalje u selu i čekaju evakuaciju...Ni pet dana od incidenta nadležni ne odgovaraju na pitanja novinara o tome šta je uzrok prevrtanja cisterni - stara pruga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.