Teški incidenti u Zagrebu! (VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Sep.2017, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teški incidenti u Zagrebu! (VIDEO)

Grupa članova krajnje desničarske Autohtone hrvatske stranke prava izazvali su danas težak incident u Zagrebu.

Foto: Printscreen/YouTube

Oni su otvoreno pretili hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, u slučaju da skine ploču "Za dom spremni" u Jasenovcu i na protestu su zapalili srpski nedeljnik "Novosti".

Skup pod nazivom "Za 'Za dom spremni' spremni", održan je ispred prostorija Srpskog narodnog veća u centru Zagreba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Članovi A-HSP zaopretili su premijeru Andreju Plenkoviću u slučaju da skine spomen ploču hrvatskim veteranima u Jasenovcu, na kojoj se nalazi taj ustaški pozdrav.



Izvor: youtube

"Plenkoviću, ne igraj se šibicama, ne skidaj ploču HOS-a!", poručio je predsednik te stranke Dražen Keleminec, uz ustaški pozdrav "Za domovinu spremni", prenose hrvatski mediji.

Plenković: Sklonićemo ustašku ploču iz Jasenovca

Tokom protesta pod sloganom "Zaustavili smo vas 1991, zaustavićemo vas opet", Keleminec je otišao toliko daleko da je zapalio primerak nedeljnika Novosti, čiji je izdavač Srpsko narodno veće.

"Došli smo ispred sedipta SNV-a Milorada Pupovca suprotstaviti se njihovoj velikosrpskoj politici u Hrvatskoj, zaustavili smo ih 1991. zaustavićemo ih i sada", izjavio je Keleminec u zagrebačkoj Gajevoj ulici, okružen s dvadesetak pristalica i isto toliko predstavnika medija.

Pristalice na skupu nosile su zastavu sa stranačkim grbom na kojoj je bio i ustaški poklič "Za dom spremni".

On tvrdi da se novcem iz hrvatskog državnog budžeta podižu četnički spomenici.

"Ako vi skinete ploču HOS-a, mi ćemo skinuti sve četničke ploče po Hrvatskoj i četnički spomenik u Srbu", rekao je Keleminec.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.