Incident u kancelariji javnog beležnika, sukob advokata i zaposlenih

Izvor: Radio 021, 10.Jul.2018, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u kancelariji javnog beležnika, sukob advokata i zaposlenih

U kancelariji javnog beležnika Zorana Rafailovića na Zvezdari u Beogradu sukobili su se advokat Dragoslav Ljubičanović i zaposleni u kancelariji.

Ljubičanović tvrdi da je napadnut i najavljuje prijavu Javnobeležničkoj komori. Rafailović je, s druge strane, već podneo prijavu Advokatskoj komori Beograda, navodeći da je Ljubičanović fizički nasrnuo na njega i zaposlene.

Advokat Ljubičanović je obavljao dužnost zastupanja naslednika u ostavinskom postupku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i prilikom ovog incidenta su mu nanete povrede oka, ruke i noge. Nakon pregleda u Urgentnom centru, utvrđeno je da su u pitanju lake telesne povrede.

Napad na advokata je, prema njegovim tvrdnjama, izvršilo osoblje zaposleno u kancelariji beležnika zbog nesporazuma oko upisa imovine ostavioca u zapisnik.

Ljubičanović je sekretar Upravnog odbora Advokatske komore Beograda i najavio je podnošenje krivične prijave policiji protiv izvršilaca napada, kao i prijave Javnobeležničkoj komori i Ministarstvu pravde. S druge strane, beležnik Zoran Rafailović je medijima dostavio prijavu koju je protiv Ljubičanovića podneo Advokatskoj komori Beograda i u kojoj tvrdi da je advokat napravio incident kada nije uvažen njegov zahtev da određena imovina uđe u sastav zaostavštine.

Rafailović tvrdi da je Ljubičanović vikao i pretio njemu i zaposlenima u kancelariji, a zatim je i fizički nasrnuo na njih.

Ljubičanović, kako tvrdi, nije imao punomoćje za zastupanje u konkretnom slučaju, već mu je dozvoljeno da prisustvuje ročištu kao pravni savetnik stranaka. "O svemu navedenom mogu svedočiti napred pomenuta lica, svi zaposleni u javnobeležničkoj kancelariji i još najmanje dvadeset prisutnih stranaka", navodi se u prijavi koju je Rafailović podneo protiv Ljubičanovića.

Autor: RTS
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.