Incident u Odesi, boing 737-800 izleteo s piste, polomljen mu stajni trap

Izvor: RTS, 22.Nov.2019, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Incident u Odesi, "boing 737-800" izleteo s piste, polomljen mu stajni trap

"Boing 737-800" kompanije "Turkiš Erlajnz" imao je incident prilikom sletanja u Odesu nakon što mu se polomio prednji stajni trap. Na video-snimku iz Odese vidi se evakuacija putnika.
Fotografije incidenta, koji se dogodio sinoć oko 10 časova lokalnom vremenu, prikazuju avion koji se nalazi nekoliko metara van staze sa spuštenim nosem. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Lokalni mediji javljaju da je avion najmanje dva puta pokušao da priđe pisti i da je primećen kako lebdi iznad Odese.
Ipak, drugi pokušaj da sleti nije ispao najbolje, i avion je morao grubo da sleti. Još je nejasno zašto se polomio prednji stajni trap. Putnici nisu povređeni.
Mediji javljaju da je ranije istog dana biznis avion iz Dubaija prošao kroz sličan incident prilikom sletanja u Odesu. Posada je morala da obustavi sletanje, a aerodrom je bio zatvoren dva sata posle incidenta.

Dok se spekuliše šta bi moglo da izazove probleme sa prednjim trapovima letelica, postoje oni koji sugerišu da pista na aerodromu u Odesi nije najbezbednija za sletanje i poletanje.
"Dva polomljena stajna trapa za dan, to je previše. Ko bi više leteo tu", napisao je lokalni advokat Maskim Boldin na Fejsbuku.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.