Incident u Bijeljini: Novinarka nasrnula na portparolku policije

Izvor: B92, 21.Jan.2021, 19:10

Incident u Bijeljini: Novinarka nasrnula na portparolku policije

MUP Republike Srpske najoštrije je osudilo današnji incident kada je novinarka Zorica Kusmuk fizički napala portparolku Policijske uprave Bijeljina.

Incident se dogodio ispred zgrade Policijske uprave u Bijeljini, zbog tvrdnje novinarke da nije dobla najavu za pres-konferenciju.

U saopštenju PU navodi se da MUP RS ceni profesionalni angažman predstavnika "sedme sile" i ističe da sa novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima korektan odnos i konstruktivnu saradnju, kao i da u tom smislu oštro osuđuje današnji nesvakidašnji događaj.

Naknadno je utvrđeno da je redakcija "Semberskih novina" dobila najavu za pres-konferenciju juče, kao i da je novinarka Kusmuk već godinu dana na bolovanju, prenela je RTRS.

Osuđujući ovaj napad, MUP je pozvao predstavnike medija i udruženja novinara da učine isto.

Protiv Kusmus je izdat prekršajni nalog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NA BOLOVANJU OD APRILA "Semberske novine" se ogradile od napada novinarke na portparola policije

Izvor: Blic, 22.Jan.2021, 12:46

Uprava “Semberskih novina” u Bijeljini ogradila se danas od svih istupa njihovog novinara Zorice Kusmuk nakon njenog fizičkog napada na portparola Policijske uprave Bijeljina.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.