Gurović uhapšen zbog nasilja nad ženom i ćerkom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gurović uhapšen zbog nasilja nad ženom i ćerkom

Košarkaš Milana Gurović uhapšen je danas po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici jer je bio nasilan prema ćerki i supruzi.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden na saslušanje u tužilaštvo, rečeno je Tanjugu u Trećem osnovnog tužilaštvu.

Njemu su prethodno bile izrečene hitne mere udaljenje iz stana i zabrana prilaska i komunikacije sa oštećenima, međutim kada je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tužilaštvo izvršilo uvid u izveštaje policije odlučilo se za određivanje zadržavanja kako ne bi ponovio krivično delo i kako ne bi uticao na svedoke.

Nakon saslušanja biće odlučeno i daljim koracima u ovom slučaju.

Gurović je pre hapšenja, u izjavi za Blic, rekao da "supruga hoće da mu napakuje" incident, jer on želi razvod već nekoliko godina, a ona ne.

Mihajlovićeva osudila nasilje

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović danas je najoštrije osudila nasilje Gurovića.

"Nema opravdanja za ovakvo ponašanje. U državi u kojoj je gotovo svaka druga žena žrtva nekog oblika nasilja moramo da reagujemo svi, ako mislimo to da sprečimo. Da konačno shvatimo da je i šamar nasilje, da niko nema pravo da ženu maltretira, uznemirava, tuče ili ubije. Da nasilje prijavimo, a nasilnike kaznimo", rekla je ona.

Mihajlovićeva je dodala da ne bi ovaj događaj povezivala sa sportom, jer su upravo sportisti ove godine u kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja je završena juče, poslali jasnu poruku da je nasilje nad ženama i devojčicama nedopustivo, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.

"Uz nas su u ovoj kampanji bili fudbalski, košarkaški i ragbi klubovi Crvena zvezda i Partizan i kompletne nacionalne lige u rukometu, odbojci i fudbalu. Više od 500 naših sportista podržalo je kampanju protiv nasilja nad ženama i devojčicama. To što je neko bivši sportista i pojedinačni slučaj ne sme da baca senku na sve ono dobro što sport nosi", zaključila je Mihajlovićeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mihajlovićeva osudila nasilje bivšeg košarkaša

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2019

BEOGRAD - Potpredsjednica Vlade Srbije i predsjednica Koordinacionog tijela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović danas je najoštrije osudila nasilje bivšeg košarkaša Milana Gurovića prema supruzi i maloljetnoj kćerki.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Novine: "Gurović davio ženu, ćerki udarao glavom o stepenice", "Vučiću bi da zabrane ulazak na KiM"

Izvor: B92, 11.Dec.2019

Dnevna štampa u izdanju od četvrtka bavi se hapšenjem košarkaša Milana Gurovića zbog sumnje da je počinio nasilje u porodici, napadom na Miodraga Davidovića....Većina dnevnih listova u četvrtak je posvetila naslovne strane hapšenju košarkaša Milana Gurovića zbog sumnje da je počinio nasilje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.