Grabar-Kitarović: Incident pokazuje nazadnost i neodgovornost srpske politike

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2019, 19:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović: Incident pokazuje nazadnost i neodgovornost srpske politike

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović ocenila je danas da pokušaji izazivanja provokacija i incidenata sa susedima, kako bi se skrenula pažnja sa teškog unutrašnjo-političkog stanja u Srbiji, opet pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srpske politike.

"Postoje jasna pravila i procedure najave prelaska državne granice koje srpska strana nije poštovala. Zato učinjeni propust predstavlja samo još jedan primer neprimerenog postupanja Srbije u međudržavnim odnosima", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << napisala je Grabar-Kitarović na društvenoj mreži Tviter povodom pokuđaja ulaska 11 srpskih vojnika u Hrvatsku..Ona je navela da "očekuje da srpska strana počne da se ponaša odgovorno jer su građani i s jedne i s druge strane siti ovakvih provokacija".

Premijer Andrej Plenković ranije danas je takođe oštro kritikovao ponašanje Srbije, ocenivši da je reč o očitom pokušaju provokacije s ciljem izazivanja incidenta. On je istakao da dolazak srpske vojne delegacije nije bio najavljen.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kolinda: Incident pokazuje nazadnost i neodgovornost srpske politike

Izvor: B92, 07.Sep.2019

Zagreb -- Kolinda Grabar-Kitarović ocenila je da pokušaji izazivanja provokacija i incidenata sa susedima opet pokazuju svu nazadnost i neodgovornost srpske politike...Predsednica Hrvatske je naglasila da izazivanje ovakvih incidenata ima za cilj da se skrene pažnja sa teškog unutrašnjo-političkog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.