GROB ispred stana, žena BAČENA sa sprata: Komšije Bogeskog otkrile STRAVIČNE detalje koji su predvideli tragediju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"GROB ispred stana, žena BAČENA sa sprata": Komšije Bogeskog otkrile STRAVIČNE detalje koji su predvideli tragediju (FOTO)

Njihova priča ledi krv u žilama

Viši sud u Beogradu oslobodio je optužbi Saška Bogeskog koji je u maju 2013. godine nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u svom stanu u Žarkovu, jer je zaključio da je delovao u samoodbrani.

Pročitajte i:

Porodica Bogeski bila je prinuđena, prema rečima komšija, da napuste dom nakon tragedije, zbog pretnji prijatelja preminulog Manića.

Njigova komšinica iz tadašnje zgrade u Žarkovu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ispričala je da su događaji koji su prethodili krvavom incidentu 2013. godine slutili da će se tako nešto dogoditi.

- Malo nakon te nesreće, Saša i njegova porodica su se odselili. U stanu je ostala samo njegova tašta. Skoro dve godine pre nego što je Saša usmrtio provalnika, koji mu je usred noći upao u stan, provale stanova u našoj zgradi su se dešavale svakodnevno. Jednu komšinicu je lopov čak bacio sa sprata. I dalje se skupljaju te grupice u ulazu, prijavljujemo ih stalno, ali džabe - objašnjava ona.

Drugi komšija navodi da je i njegov stan opljačkan, kao i da je provalnik tada takođe uskočio kroz prozor. Za porodicu Bogeski imaju samo reči hvale i navode da su oni morali da "pobegnu".

- Svakodnevno su im pretili, ali ne direktno. I sam sam nekoliko puta zaticao zemlju i cveće u njihovom sandučetu. Pravili su imitaciju groba u poštanskom sandučetu. Duž ulice su ostavljali preteće poruke, pominjali njegovu decu. U stvari, Saša nas je rešio bede, ali tortura koju je on trpeo sve ove godine, nepravedna je u svakom smislu. Čovek je branio svoju porodicu. Hvala Bogu da je oslobođen - kaže Saškov bivši komšija.

Podsetimo, do tragedije je došlo kada je pokojni Vladimir Manić, koji je od ranije bio poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo nasrnuo na Saška šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem, a nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo.

Na teret mu je tada stavljeno da je izvršio ubistvo za koje je zaprećena kazna od pet do 15 godina zatvora, ali su građani Srbije organizovali potpisivanje peticije za njegovo puštanje na slobodu i pritvor mu je ukinut mesec dana kasnije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.