Francuska policija vodenim topom na demonstrante protiv samita G7

Izvor: Beta, 24.Avg.2019, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska policija vodenim topom na demonstrante protiv samita G7

Francuska policija je danas upotrebila vodeni top protiv 400 demonstranata antikapitalista koji su blokirali puteve u gradu Bajon, blizu mesta održavanja samita Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja sveta (G7).Nekoliko demonstranata bacalo je kamenice na policajce, dok je većina okupljenih mirno protestovala, a neki aktivisti su i plesali.Policija je odgovorila hicima upozorenja, da bi potom koristila vodeni top, a bacala je i suzavac.Incident se dogodio u blizini mosta koji je policija blokirala kao deo jakih mera bezbednosti u okolini Bijarica, gde večeras počinje samit G7.Hiljade demonstranata su ranije danas mirno prošetale od te oblasti do granice sa Španijom, zahtevajući veće napore u borbi protiv klimatskih promena i ekonomske nejednakosti.Samit na kojem učestvuju lideri SAD, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i Kanade, trajaće do ponedeljka.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Hitac upozorenja u Hongkongu, desetine uhapšenih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Avg.2019, 16:03

Hongkonška policija je u ponedeljak potvrdila da je jedan policajac ispalio hitac upozorenja kada su demonstranti okružili njegove kolege i da je tokom najnovijih protesta uhapšeno 36 osoba. Navedeno je da je jedan policajac pao na zemlju kada su demonstranti počeli da gađaju grupu od šest policajaca...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.