FIA pokrenula istragu o udesu Grožana u Bahreinu

Izvor: Sportske.net, 03.Dec.2020, 16:01

FIA pokrenula istragu o udesu Grožana u Bahreinu

Međunarodna automobilska federacija (FIA) pokrenula je istragu udesa u kome je učestvovao vozač Hasa Roman Grožan u trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina.

FIA je u današnjem saopštenju navela da će sprovesti detaljnu analizu incidenta u kome je bolid Hasa, kojim je upravljao Grožan, pri velikoj brzini udario i probio zaštitnu ogradu.

Kako je preneo Bi-Bi-Si (BBC), nalazi istrage biće objavljeni za šest do osam nedelja.

Direktor FIA za >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << bezbednost Adam Bejker rekao je da će podaci omogućiti da se tačno odredi svaki element dogadjaja.

On je dodao da je posao već započet i da je cilj da se otkrije šta se tačno dogodilo, pre nego što predloži potencijalna poboljšanja.

Incident se dogodio u nedelju u prvom krugu trke u Bahreinu kada je Grožan pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu nakon čega se bolid zapalio. On je bio izložen sili od 53 G. Francuski vozač je i pored toga ostao priseban, izvukao se iz zapaljenog bolida koji se prepolovio, nakon čega su mu pomogli redari i medicinsko osoblje na stazi.

Francuski vozač zadobio je opekotine po rukama i modrice po telu.

On je u izjavi francuskim medijima u sredu rekao da mu je zaštita za glavu na bolidu - oreol spasio život.

"Najjači je bio instinkt preživaljvanja, čak i kada sam pomislio da ću umreti, bio sam razuman i razmišljao koji pokret da napravim. Video sam smrt, to je osećaj koji ne želim nikome. To će mi zauvek promeniti život. U tom trenutku, nisam bio uplašen, niti iznerviran, već nisam želeo da se sve tako završi", naveo je Grožan.

On će propustiti predstojeću trku u nedelju u Bahreinu, ali je rekao da bi želeo da vozi u poslednjoj trci u šampionatu, sedam dana kasnije u Abu Dabiju.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.