FAHRUDINU ODREĐEN PRITVOR: Napravio incident u Lastinom autobusu u Nemačkoj, kod istražnog sudije zaćutao

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2021, 15:33

FAHRUDINU ODREĐEN PRITVOR: Napravio incident u Lastinom autobusu u Nemačkoj, kod istražnog sudije zaćutao

Sudija nije isključio mogućnost da se osumnjičeni nalazi u teškom psihičkom stanju, te će biti sproveden u nadležnu specijalnu ustanovu

Državljanin Srbije (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je napao putnike Lastinog autobusa koji je juče krenuo ka Srbiji određen je pritvor.

Kako su saopštile nemačke vlasti, osumnjičeni se kod istražnog sudije branio ćutanjem.

.

Podsetimo, policija je ranije danas otkrila detalje drame >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja se sinoć događala na auto-putu između Hilpoltštajna i Gredinga, zbog čega je saobraćaj bio obustavljen satima. U prvi mah se verovalo da je osumnjičeni uzeo trojicu vozača Lastinog autobusa kao taoce, ali se ispostavilo da su vozači samoinicijativno ostali sa njim u autobusu da bi spasli putnike.

Iz policije su saopštili da se Srbin ne tereti za otmicu, već za pokušaj ubistva i rasvetlili šta se tačno juče događalo u autobusu koji je putovao ka Srbiji.

Kako navode, oko 17 časova su dobili poziv da je u jednom autobusu koji se nalazi na autobanu došlo do fizičkog obračuna, nakon čega je vozilo stalo u zaostavnu traku. Putnici su tada izašli iz vozila, a rečeno je da su u autobusu ostala tri vozača i muškarac koji navodno ima oružje.

- U autobusu je bilo 11 državljana Srbije i trojica vozača, takođe srpskih državljana. Putovali su ka Beogradu. Rezultati istrage pokazuju da je osumnjičeni (30) iz čista mira napao mladića koji je sedeo ispred njega i koji je u tom trenutku spavao. On je mladića (20) bacio na pod autobusa i krenuo da mu gazi po glavi. Osumnjičeni je udario i devojku (24) u lice. Tokom napada je pretio putnicima smrću i pričao još mnoge nepovezane stvari - saopštili su iz policije.

Iz policije su naveli da je povređenom mladiću pomoć pružena u bolnici, a da je devojka zadobila lakše telesne povrede.

- Nakon okršaja autobus je stao u zaustavnoj traci. Putnici su napustili autobus i obavestili nas o svemu, dok je osumnjičeni ostao u vozilu sa trojicom vozača - navodi se u policijskom saopštenju.

Kako je saopšteno, policajci su uspeli da stupe u kontakt sa vozačima, koji su u jednom trenutku izašli iz vozila nakon čega je osumnjičeni 30-godišnjak uhapšen.

- Prilikom hapšenja osumnjičeni nije pružao otpor - naveli su iz policije.

Kod napadača nije pronađeno oružje, kao ni tokom pretresa vozila i njegovog prtljaga.

- Tokom ispitivanja smo saznali da su vozači samoinicijativno ostali sa osumnjičenim u autobusu - saopštili su iz policije.

Podsetimo, svi putnici iz autobusa i vozači su bili zbrinuti i noć su proveli u hotelu, a očekuje se da će danas krenuti put Beograda.

Podsetimo, mediji pišu da je za napad osumnjičen Fahrudin Kahrović, te da je u autobusu pričao kako mu je "Alah naredio da ovo uradi, jer će u suprotnom on biti napadnut".
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Napadaču iz "Lastinog" autobusa određen pritvor - branio se ćutanjem

Izvor: B92, 22.Sep.2021

Državljaninu Srbije (30), koji je uhapšen u Nemačkoj zbog sumnje da je napao putnike Lastinog autobusa koji je juče krenuo ka Srbiji, određen je pritvor...Kako su saopštile nemačke vlasti, osumnjičeni se kod istražnog sudije branio ćutanjem, prenose "Novosti"...Sudija nije isključio mogućnost...

Nastavak na B92...

Objavljen identitet osobe koja je htjela prodati maloletnu ćerku iz Novog Pazara

Izvor: SandzakPress.net, 23.Sep.2021, 12:32

Nakon saslušanja kod sudije za istragu, u Crnoj Gori je određen pritvor do 30 dana Driti Hajrizaj koja je uhapšena zbog sumnje da je izvršila krivično delo trgovina ljudima. „Sprovodeći proaktivno istražne aktivnosti u cilju sprečavanja krivičnih dela trgovina ljudima policija je u Podgorici...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.