Epilog vršnjačkog nasilja u novosadskoj školi: Đaka koji je grizao druga u školu prati majka, nalazi se pod STALNIM nadzorom

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Nov.2017, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Epilog vršnjačkog nasilja u novosadskoj školi: Đaka koji je grizao druga u školu prati majka, nalazi se pod STALNIM nadzorom

Problematični školarac je premešten u drugo odeljenje i za sada sa njim nema problema

- Posle nedavnog incidenta u novosadskoj OŠ "Miloš Crnjanski", u kojem je jedan učenik fizički napao drugog, pa u znak protesta čitavo odeljenje trećeg razreda jedan dan nije došlo na nastavu, problematični školarac je premešten u drugo odeljenje i za sada sa njim nema problema -to kaže direktorka škole Zdenka Ivković, potvrdivši da se incident u kojem je, kako su preneli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mediji, povređeni devetogodišnjak čak i izgržen, dogodio prošlog petka, a da u ponedeljak nastavi nije prisustvovalo svih 29 učenika tog odeljenja.

Pročitajte i:

Direktorka napominje da ponašanje tog učenika kontroliše njegov novi učitelj, a u skladu sa odlukom rukovodstva škole i dogovorom sa roditeljima, otac ili majka problematičnog đaka svakodnevno će da borave u školskim prostorijama dok traje nastava.

- Roditelji dečaka su tu na licu mesta, da zajedno sa nama, ukoliko zatreba, preduzmemo neophodne korake - kaže direktorka Ivković, napominjući da je reč o detetu koje ima određenih teškoća u razvoju, i da je stoga u toku proces za dobijanje određene socijalne i druge podrške za ovog učenika.

Zbog incidenta posle kojeg je napadnutog devetogodišnjaka s lakšim povredama pregledao lekar, drugi roditelji u znak protesta decu nisu pustili na nastavu. Insistirali su na tome da dečak koji je izazvao incident bude premešten.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VRŠNJAČKO NASILJE MEĐU TREĆACIMA Problematičan učenik izujedao druga, roditelji nisu pustili decu u školu

Izvor: Blic, 09.Nov.2017

Roditelji đaka jednog odeljenja trećeg razreda novosadske Osnovne škole "Miloš Crnjanski" nisu u ponedeljak pustili na nastavu svoju decu u znak protesta zbog nasilničkog ponašanja jednog učenika...Kako saznaje "Blic", roditelji svih 29 učenika tog odeljenja složili su se da svoje mališane...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.