Eksplozija u rudniku uglja u Kini, 15 osoba stradalo

Izvor: RTS, 19.Nov.2019, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija u rudniku uglja u Kini, 15 osoba stradalo

Najmanje 15 osoba je poginulo, a devet povređeno u eskploziji gasa u rudniku uglja na severu Kine, saopštili su zvaničnici.
Eksplozija je odjeknula u ponedeljak u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, a akcija spasavanja je rano jutros obustavljena.

Predstavnici administracije za zaštitu na radu provincije Šansi saopštili su da je 11 rudara uspelo da se spase i prođe bez povreda.
Uzrok >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << eksplozije za sada nije poznat, prenosi AP, napominjući da se ovakvi incidenti uglavnom dešavaju kada nije dobra ventilacija gasa, a kada dostigne visok stepen koncentracije dovoljna je jedna iskra koja može da pokrene nesreću.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina: Eksplozija u rudniku, 15 rudara poginulo

Izvor: B92, 19.Nov.2019

Peking -- Najmanje 15 osoba je poginulo, a devet povređeno u eskploziji gasa u rudniku uglja na severu Kine, saopštili su zvaničnici...Eksplozija je odjeknula u ponedeljak u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, a akcija spasavanja je rano jutros obustavljena...Predstavnici administracije za zaštitu...

Nastavak na B92...

Kina: Eksplozija u rudniku uglja, 15 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2019

Najmanje 15 osoba je poginulo, a devet povređeno u eksploziji gasa u rudniku uglja na severu Kine, saopštili su zvaničnici...Eksplozija je odjeknula u ponedeljak u popodnevnim satima po lokalnom vremenu, a akcija spasavanja je rano jutros obustavljena...Predstavnici administracije za zaštitu na radu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.