Dodik odbio da se rukuje sa američkom ambasadorkom: Hrvati pišu INCIDENT, skreću pažnju sa Jasenovca

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik odbio da se rukuje sa američkom ambasadorkom: Hrvati pišu INCIDENT, skreću pažnju sa Jasenovca

Dodik je na "crnoj listi" američkog ministarstva finansija

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik ponovo se nije rukovao sa američkom ambasadorkom u BiH, Maurin Kormak, koja je prisustvovala komemoraciji u Donjoj Gradini na bosansko-hercegovačkoj obali Save.

Pročitajte i :

O Dodikovom odbijanju da pruži ruku Komrakovoj, hrvatski mediji su izvestili kao o incidentu i neprimerenom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ponašanju predsednika Republike Srpske.

Podsećaju da je Dodik i prošle godine učinio isto.

Predsjednik #Srpska Milorad #Dodik danas u Donjoj Gradini odao je poštu žrtvama genocida ustaškog zločina u koncentracionom logoru #Jasenovac. pic.twitter.com/XiYSSkU93G

— СНСД - Милорад Додик (@SNSDDodik) April 15, 2018

Inače, jer je označen kao osoba koja preti miru i sigurnosti BiH, ugrožavajući sprovođenje Dejtonskog sporazuma.

Podseća se i da je Kormakova ranije ove nedelje rekla da Dodik "nije partner" SAD u BiH, jer dovodi u pitanje teritorijalni integritet BiH.

Današnje odbijanje da joj pruži ruku, Kormakova je prokomentarisala konstatacijom da je ne zanima "ko se s kim rukovao", jer je u Donju Gradinu stigla zbog odavanja počasti žrtvama, a ne zbog sadašnjih političara.

Maureen Cormack ostaje ambasadorica u BiH https://t.co/J23XBkXMFE pic.twitter.com/DpGG1LKwnl

— Bosna Post (@bosna_post) January 21, 2017

- Ovaj koncentracioni logor nas podseća na užasna zlodela koja su počinjena za vreme Drugog svetskog rata i na fašizam koji je sve to prouzrokovao i zbog čega se celi svet zgražao - kazala je Kormakova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.