Dete povređeno posle pada u deo zoo-vrta sa nosorozima

Izvor: RTS, 02.Jan.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dete povređeno posle pada u deo zoo-vrta sa nosorozima

Dvogodišnja devojčica povređena je nakon što je u zoološkom vrtu na Floridi upala u odeljak sa belim nosorozima.
Kako javljaju američki mediji, pozivajući se na lokalnu vatrogasnu službu, dete je sa majkom, koja je takođe povređena, odvedeno u bolnicu.
Do incidenta je došlo tokom obrazovnog programa "Susret sa nosorogom", koji zoo-vrt u Melburnu, u okrugu Brevard, organizuje od 2009. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine, a koji se dosad odvijao bez ikakvih problema, prenosi televizija Ej-Bi-Si.
Zoološki vrt se oglasio saopštenjem u kome objašnjava da su tokom programa, učesnici odvojeni od životinja ogradom od niza čeličnih šipki.
"Prema izjavama svedoka, dete se saplelo i propalo između dve šipke i u tom trenutku je došlo do kontakta njuške najmanje jednog nosoroga sa detetom", piše u saopštenju.
U tekstu se takođe navodi da nije poznato zdravstveno stanje deteta.
Prema sajtu zoološkog vrta, program "Susret sa nosorogom" namenjen je deci od tri godine i starijoj.
Vatrogasci okruga Brevard navode da je detetova majka zadobila povrede ramena, koje nisu ozbiljne. Nisu, međutim, mogli da objasne kako se ona povredila.
Program "Susret sa nosorogom" je otkazan dok se ne proveri bezbednost posetilaca zoološkog vrta.
U zoološkom vrtu Brevard smeštena su četiri bela nosoroga. Frenki, 16-godišnji mužjak težak preko dve tone, stigao je tamo u oktobru prošle godine. Od ranije su tamo mužjak Hauard i dve ženke - Uzuri and Kibibi.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Užas u zoo vrtu: Dete palo u deo sa nosorozima

Izvor: Mondo, 02.Jan.2019

Dvogodišnja devojčica povređena je pošto je, u zoološkom vrtu na Floridi, upala u odeljak sa belim nosorozima...Foto: Youtube/screenshot/NBC news..Američki mediji, pozivajući se na lokalnu vatrogasnu službu, javljaju da je dete s majkom, koja je takođe povređena, odvedeno u bolnicu...Incident...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.