Demonstracija sile i ugrožavanje bezbednosti na pružnom prelazu

Izvor: RTS, 24.Jun.2019, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstracija sile i ugrožavanje bezbednosti na pružnom prelazu

Snimak mladića koji automobilom prelazi pružni prelaz sa spuštenom rampom, zatim se parkira nekoliko metara dalje, vraća se i lomi oba branika objavljen je na društvenim mrežama. Pokazivanje snage, vandalizam ili nešto treće?
Branici su popravljeni u toku vikenda, a od jutros automatska rampa ponovo funkcioniše. Kako smo saznali od meštana, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incident se dogodio u subotu kada je bilo veliko nevreme. 

Grom je udario u blizini prelaza i pokvario rampu, koja je ostala spuštena. Snimak lomljenja branika, zabeležile su kamere u blizini, a on se pojavio na društvenim mrežama.
Ovaj prelaz rekonstruisan je pre nekoliko godina, i prema rečima meštana, često je u kvaru. Dešavalo se da vozači kolima slučajno polome jedan branik, ali ovakav slučaj, nije zabeležen.
Svakog dana ovuda prođe dvadesetak putničkih i teretnih vozova. Nezvanično smo saznali da je mladić koji je polomio branike identifikovan.
"To je vandalizam. Ako ta rampa nije ispravna, obiđite je ako znate da je voz prošao. Ta rampa često nije ni spuštena kada voz nailazi. Ali, uništiti nešto što je naše, za šta i dajemo novac, to je baš neprimereno", kažu meštani koji žive u blizini prelaza.
Ovakvo lomljenje branika nisu do sada zabeležili ni preduzeću "Infrastruktura železnica Srbije". Kažu da je postupak pribavljanja dokumetancije u toku, i da će kod nadležnih organa podneti prijavu protiv osobe koja je to učinila.
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.