Deca su se bezbrižno igrala u dvorištu, a onda je usledila drama! Metalna kapija pala na dečaka (6), ima frakturu lobanje, život mu je ugrožen! (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 28.Nov.2019, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca su se bezbrižno igrala u dvorištu, a onda je usledila drama! Metalna kapija pala na dečaka (6), ima frakturu lobanje, život mu je ugrožen! (FOTO)

Incident se dogodio nešto pre 11 časova u Osnovnoj školi „Duško Radović“ u novosadskom naselju Klisa U DVORIŠTU Osnovne škole "Duško Radović" u novosadskom naselju Klisa, u sredu oko 11 časova, teško je povređen šestogodišnji B. V., đak prvak ove osmoletke. Na njega je, kako saznajemo, pala metalna kapija i nanela mu teške povrede glave, opasne po život. Mališan se, kako saznajemo, sa još nekoliko dečaka, igrao u prostranom školskom dvorištu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u blizini metalne ograde kojom je opasana ova prosvetna ustanova. Iz još neutvrđenih razloga, u jednom momentu, kapija je iskliznula iz "šine" i pala na prvačića. Teški metal ga je udario i naneo mu opasnu povredu na glavi, pa je kolima Hitne pomoći odmah prevezen u Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Prema rečima dr Andree Đuretić, portparola Instituta, dečak je zadobio frakturu lobanje i nalazi se na Odeljenju intenzivne nege. - Povrede koje je zadobio su opasne po život - kazala nam je dr Đuretić.PROČITAJTE JOŠ - Odvela mlađe dete u vrtić i ostavila sina samog, kada se vratila videla je policiju i telo prekriveno čaršafom: Detalji tragedije u Nišu (VIDEO) Prema svedočenju očevidaca, prizor kod škole je bio stravičan. - Kada je kapija pala na dete, tu je bilo još nekoliko ljudi i jedan od njih je sam uspeo da podigne kapiju - ispričao nam je sredovečni čovek, koga smo kasno po podne zatekli nedaleko od mesta nesreće. - Ne znam odakle mu tolika snaga. Evo, sada je kapija ponovo na svom mestu, ali nešto mora da se uradi da se nesreća ne ponovi. Policija je obavila uviđaj u školskom dvorištu i utvrđuju se okolnosti kako je moglo da se dogodi da kapija isklizne i padne na dete. U školi "Duško Radović" je bila i vanredna inspekcija, a o svemu je obaveštena i Gradska uprava za obrazovanje. Mr Vladimir Jelić, član Gradskog odbora za obrazovanje, "Novostima" je rekao da će se preduzeti i dodatne mere da se slučaj ispita. - Osim toga, tražićemo hitan izveštaj od direktora svih osnovnih i srednjih škola u gradu i prigradskim naseljima o stanju mobilijara i opreme - kazao je Jelić. - Insistiraćemo na sanaciji bilo kakvih oštećenja ukoliko ona postoje. Ovakvi slučajevi ne smeju da se ponove i lično ću tražiti da se ispita odgovornost škole i svih drugih povezanih nadležnih organa.U KONTAKTU SA BOLNICOM I RODITELjIMA SLAVOLjUPKA Mihajlović, direktorka OŠ "Duško Radović", kazala nam je da se nesrećan slučaj desio 30 minuta po završetku nastave. - Sa roditeljima đaka, kao i sa bolnicom, stalno sam u kontaktu - izjavila je Mihajlovićeva. PORUKA KASNO STAVLjENA NEMILI događaj uznemirio je roditelje ove novosadske osmoletke. Pojedine mame i tate, koje su ispred školske zgrade čekali završetak nastave da odvedu decu kući, primetili su da je na kapiji stajala poruka ispisana na parčetu papira da "učenici ulaze na glavni ulaz škole". Neki roditelji su komentarisali da je poruka stavljena posle nemilog događaja.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.