Izvor: Radio 021, 19.Nov.2018, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas saslušanje svedoka u vezi sa napadom na advokata

Danas bi trebalo da počne saslušanje svedoka u novosadskom Osnovnom javnom tužilaštvu u vezi sa incidentom koji je prijavio novosadski advokat Dragan Miljenović (57).

Prema rečima advokata Miljenovića, on je zadobio teške telesne povrede prilikom napada na njegovu porodicu u nedelju, 11. novembra, u Novom Sadu, gde su ga, kako je naglasio, bez razloga i povoda napali "huligani iz sveta fudbala", piše "Dnevnik".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Nakon napada, privedeni su član mlade reprezentacije Srbije D. M. (19) i njegov poznanik G. N. (21), u prisustvu majke jednog od njih.

Napad se dogodio na Bulevaru oslobođenja ispred zgrade "Daltonka" u smeru ka Železničkoj stanici. Miljenović je naveo da se te večeri vraćao sa porodicom iz Adaševaca, kod Šida. Prilikom povratka, na putu Venac-Novi Sad, vozač crvenog "golfa 2" sa sremskomitrovačkim registarskim oznakama, kojim je upravljao D. M., kretao se iza njegovih kola, u levoj kolovoznoj traci i "hteo da mu se skloni s puta".

"Pošto se nisam sklonio, on me je obišao s desne strane, uz obilato korišćenje sirene, ali i pretnje prstima i psovanjem, te namerom da me udari automobilom", prepričao je Miljenović.

Kako kaže, taj golf je "ponovo iskrsao" kod "Daltonke" i zaustavio se pored automobila u kojima je bio Miljenović sa suprugom i sedmogodišnjom ćerkom. Miljenović je tada izašao iz automobila i kako tvrdi obojica mladića su se obrušila na njega i udarala ga rukama i nogama.

Napadnuti advokat kaže da se povodom ovog događaja obratio Ministarstvu pravde, Ministarstvu unutrašnjih poslova i posebno Unutrašnjoj kontroli istog Ministarstva, Republičkom javnom tužilaštvu i predstavništvu OEBS-a u Beogradu.

D. M. i G. N. određen je pritvor do 30 dana.

Autor: Dnevnik

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.