DS: Nadležni pod hitno da kazne osobe koje su nasrnule na Jankovića i aktiviste

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Sep.2018, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Nadležni pod hitno da kazne osobe koje su nasrnule na Jankovića i aktiviste

Demokratska stranka zatražila je danas od nadležnih organa da "hitno" kazne osobe koje su u petak nasrnule na lidera Pokreta slobodnih građana Sašu Jankovića i aktiviste Građanskog bloka 381 tokom mirnog protesta ispred Predsedništva.

DS je navela da je neophodno utvrditi i po čijem nalogu policija nije sprečila incident.

"Aleksandar Vučić uzima građanima poslednje mrvice ljudskih prava i organizuje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kontramitinge. Napeta atmosfera u celom društvu eskalira upravo pod dirigentskom palicom onog koji sopstvenom narodu pravi opasne zamke po cenu izazivanja sukoba i nemira", saopštila je DS.

Incident se dogodio juče, kada su aktivisti Građanskog bloka 381 pokušali da dođu do zgrade Predsedništva i postave pitanja predsedniku.

Na njih je nasrnula grupa okupljenih oko predsednika Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sime Spasića, kojima je podršku pružio i lider Srpske desnice i bivši savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju Miša Vacić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

DS: Nadležni da kazne one koji su nasrnuli na Jankovića

Izvor: B92, 01.Sep.2018

Beograd -- DS zatražila je od nadležnih organa da "hitno" kazne osobe koje su nasrnule na lidera PSG Sašu Jankovića i aktiviste Građanskog bloka 381...Do incidenta je došlo tokom mirnog protesta ispred Predsedništva...DS je navela da je neophodno utvrditi i po čijem nalogu policija nije sprečila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.