Burno u CG: Incidenti pred sednicu u Budvi, odbornik vodom polio kolegu VIDEO

Izvor: B92, 29.Maj.2020, 16:49

Burno u CG: Incidenti pred sednicu u Budvi, odbornik vodom polio kolegu VIDEO

Sednica Skupštine opštine Budva prekinuta je pre početka rasprave o smeni prvog čoveka grada Marka Carevića kao i predsednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića

Kako prenosi RTCG, sednica je prekinuta, jer se o smeni čelnika Budve prethodno nisu izjasnili nadležni odbori. Data je pauza od pola sata kako bi nadležni odbori zasedali.

Ispred šatora, u kojem se održava sednica, došlo je i do verbalnih sukoba, kada je grupa građana vređala odbornike Stevana Džakovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Gojka Ljubanovića.

Predsednik lokalnog parlamenta Krsto Radović je kazao da ne podržava bilo kakav vid nasilja, ali i dodao da je u Budvi na snazi politička korupcija.

Menadžer opštine Budva Milo Božović je kazao da ljudi u civilu legitimišu ljude ispred sale i da nemaju legitimacije. Radović je naveo da policija nema pravo da snima odbornike i funkcionere.

"Neka fino obuku uniforme i neka dođu", naveo je Radović i poručio da je postavljanjem šatora stvorio sve uslove za rad Skupštine.

Odbornik DF-a u Skupštini opštine Budva Đorđije Pribilović, na početku sednice, podneo je predlog da se sa dnevnog reda skinu zahtevi za smenu Carevića i Radovića. Ti predlozi nisu dobili potrebnu većinu prisutnih odbornika.

Odbornica Crnogorske Anđela Ivanović kazala je da je izlaganjem Pribilovića prekršen poslovnik.

“Mi smo spremni da upotrebimo sve načine koji su u skladu sa zakonom, a neki su spremi da upotrijebe sve načine”, navela je Ivanovićeva.

Uoči sednice ulazak u salu nije dozvoljen odborniku Crnogorske Vladimiru Bulatoviću, kojeg je predsednik opštine Budva Marko Carević ranije smenio sa mesta potpredsednika opštine. Bulatović je ponovio da je reč o nezakonitoj smeni i naveo da je dobio poziv za sednicu.

Prethodno, sednica SO Budva, na kojoj je trebalo da se raspravlja o Deklaraciji za poništenje Zakona o slobodi veroispovijesti nije održana zbog nedostatka kvoruma.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Incidenti pred sjednicu u Budvi, odbornik vodom polio kolegu

Izvor: Nezavisne Novine, 29.Maj.2020

Sjednica Skupštine Opštine Budva prekinuta je prije početka rasprave o smjeni prvog čovjeka grada Marka Carevića kao i predsjednika lokalnog parlamenta Krsta Radovića.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.