Bivši ambasador, čiji je sin u maju otrovao kolege u austrijskoj bolnici, kritikovao državni vrh

Izvor: B92, 13.Avg.2020, 13:03

Bivši ambasador, čiji je sin u maju otrovao kolege u austrijskoj bolnici, kritikovao državni vrh

Pisac Dragan Velikić izjavio je da Srbija nije republika, a ne zna ni ko su "oni na vlasti, jer to je jedna mešavina potpuno različitih interesa i ciljeva".

On je u svom intervjuu za NIN govorio da "nestajemo kao narod", a naglasio i da "nije fraza ako kaže da smo u poslednjim sekundama minuta do dvanaest".

"Bez jednog opšteg konsenzusa da se zaustavi ovo zlo nestajemo kao narod", rekao je Velikić.

Pisac Dragan Velikić je i bivši ambasador Srbije u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Austriji, a pored svojih radova u medijima je bio prisutan i zbog jednog incidenta. Ove godine u maju bio je aktuelan u medijima zbog slučaja koji je izazvao veliku pažnju javnosti, nakon što se posumnjalo da je njegov sin, inače pshijatar u Austriji, otrovao kolege koktelom sedativa.

Ova priča bila je aktuelna u austriijskim i domaćim medijima, nakon što su austrijski mediji objavili da je psihijatar iz Srbije otrovnom tortom trovao kolege u bolniic AKH u Beču, a zatim i da se radi o doktoru koji potiče iz "veoma imućne i ugledne porodice iz Srbije". Nakon toga domaći mediji su diplomatskim krugovima dobili potvrdu da se radi o mladom doktoru Vidu Velikiću.

Motiv koji je Velikića naveo na ovako sumanut potez, pisali su mediji, bila je navodno neuzvraćena ljubav, pošto je želeo da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijskih medija, potvrdile da je Velikić i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio video-nadzor na kući. Navodno se, prema pisanju medija, na jednom od snimaka zabeleženim na tim kamerama vidi kako dr Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

"Ništa ne komentarišem dok se ne završi istraga. Dok ne budu sakupljeni podaci, meni ovo sve miriše na strašnu nameštaljku", rekao je tada Velikić za domaće medije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.