Bahatost lokalnih funkcionera prešla svaku meru

Izvor: Vesti-online.com, 02.Sep.2017, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bahatost lokalnih funkcionera prešla svaku meru

Onima koji ga naljute, gradonačelnik Subotice i funkcioner naprednjaka Bogdan Laban "čupa grkljan" i melje ih kao mleveno meso. Pod pritiskom javnosti priznao je da je pretio građaninu Vladimiru Polovini partijskom kolegi, ali demantovao da ga je šamarao. Laban je ovim incidentom podsetio na brojne lokalne kabadahije koji su strah i trepet u malim sredinama Srbije. U rukama oni drže "nož i pogaču", prete, psuju, biju, bahanališu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << seksualno napadaju.... a da im niko ne staje na put.

Suštinske razlike u nastupu lokalnih političara i prvog čoveka u državi, prema rečima čelnika Koalicije za nadzor javnih finansija Dragana Dobrašinovića nema, već samo formalne, jer je, kako kaže, nastup Aleksandra Vučića na državnom nivou donekle ispeglaniji.

- To je taj kod, ista kabadahijska lokalna retorika sa onom koju čujemo sa vrha države, kao što je isti i odnos prema protivnicima i jednako razumevanje svega. Razlika je samo što on nastupa na velikoj sceni, pa mu je nastup malo medijski upakovaniji, dok su lokalci grublji. Ali, suština je ista, što je jasno i iz primera, Vučićevog postrojavanja gradonačelnika Niša u stav mirno i vikanja na njega, koje je očito Vučić uveo u političku modu - ocenio je Dobrašinović za "Vesti", ocenivši da je sve vidljiviji na delu politički obrazac prostakluka i nasilništva.

Kolegu Nenada Arsića pretukao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, šutirao ga i udario pikslom. Cvetanović koga zovu "skandal majstor", poznat je i po tome što je pomerao gradski praznik da bi išao u Čikago. Na proslavi njegovog 50. rođendana, 2015, u vatrometu i trubačima uživalo je 400 ljudi, a potrudio se da ima i sopstveni dokumentarac o uspesima na mestu gradonačelnika. Prethodnih dana sebi je dodelio i nagradu za najlepše dvorište u Leskovcu.

Predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković je prošle godine bez naknade dodelio devet hektara opštinskog zemljišta pored auto-puta jednoj firmi, koja je pre dve godine označena kao ekstraprofiter u trgovini ugljem.

U Vršcu je socijalista Ljubisav Šljivić posle privođenja zbog malverzacija psovao novinara.

- Seti se, ti treba još da živiš u ovom gradu - zapretio je Šljivić.

Novinaru je pretio i niški naprednjak Bratimir Vasiljević kome je 18 puta isključena struja, jer se neovlašćeno priključivao, a dugovi su mu tada dostigli 1,15 miliona dinara.

Vranjsko pravosuđe, kako su mediji javljali pre nekoliko meseci, sumnjiči za pedofiliju lokalnog moćnika iz Trgovišta, odbornika Srbu Cvetanovića. Navodno se i godinama unazad ponaša bahato, ali iako se znalo za njegove napade na žene, niko ga iz straha nije prijavio.

- Kako si ružna, marš odavde, da te ne vidim više - uvreda je Blagoja Spaskovskog, direktora RTB Bor i poverenika SNS-a, na račun jedne od radnica koje su negodovale zbog lepljenja predizbornih plakata SNS-a. Taj incident i osuda javnosti nisu Spasovskom zasmetali u životu i karijeri.

* SNS se ograđuje od ponašanja Labana, ali...

* Posle pretnji gradonačelnika Subotice, oštećenom - krivična prijava

* Vučić otkrio: Ko je sve protiv Ane Brnabić?

Ko drži novac poreskih obveznika u rukama i odlučuje o njemu, pokazao je i praktično predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma, udeljujući nedavno pred kamerama novčanu pomoć nekim Jagodincima. Pošto je njegova propagandna velikodušnost postala hit na društvenim mrežama, pojavio se i predlog da se Palma odštampa na novčanici u vrednosti 3.000 dinara, koliko je najčešće delio.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

SNS o slučaju Laban: Organi da utvrde ima li krivičnog dela

Izvor: N1 televizija, 02.Sep.2017

Hoće li gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, koji je pretio stranačkom kolegi Vladimiru Polovini, snositi političke posledice i biti smenjen sa te funkcije?..Njegove stranačke kolege i funkcioneri SNS-a poručuju da je na državnim organima da utvrde da li je Laban počinio neko krivično delo,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.