Izvor: Luftika.rs, 21.Apr.2021, 17:08

Američka policija sa 4 hica ubila afroameričku 16-godišnju tinejdžerku

Policija savezne američke države Ohajo usmrtila je Afroameričku tinejdžerku od 16 godina u gradu Kolumbusu, dok je, prema dosadašnjim informacijama, hladnim oružjem nasrtala na jednu devojku.
Ubistvo se dogodilo juče (20. april), malo pre nego što je bivši američki policajac Derek Šovin proglašen krivim za ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda po sve tri tačke optužnice.
Zvaničnici policije objavili su snimak incidenta, kao dokaz da je ubijena tinejdžerka pokušavala >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << nožem da napadne dve osobe. Jedan od policajaca koji je učestvovao u intervenciji nosio je kameru na službenoj uniformi.
USA Today prenosi da video pokazuje kako se policajac približava putu na kom se nalazila grupa mladih i da je u jednom trenutku tinejdžerka zamahnula nožem na devojku koja je bila pored automobila, kao i da se čuju četiri pucnja policajaca.
Služba za brigu o deci države Ohajo naknadno je objavila da je u pitanju 16-godišnja Makaja Brajant, koja je živela u hraniteljskoj porodici.
Policija je navela da je istraga o tragičnom događaju u toku, ali da je grad zahtevao da se objavi video sa uniforme policajca kako bi javnost što preciznije bila upućena u slučaj.
Novo normalno je kad te policija pred uplakanim detetom savije na beton, a prolaznik snima (VIDEO)

Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

DA NIJE BILO SNIMKA OVE DEVOJKE, POLICAJAC UBICA BI SE IZVUKAO: Ona je snimila gnusno ubistvo Džordža Flojda i promenila istoriju

Izvor: Kurir, 22.Apr.2021, 09:04

Tinejdžerka Darnela Frejžer (17) koja je snimila ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda nije mogla ni da pretpostavi koliko će se taj snimak proširiti svetom i pokrenuti pravu lavinu protesta.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.