AP: Na satelitskim snimcima se vidi da su tankeri u Zalivu bili meta sabotaže

Izvor: Beta, 14.Maj.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP: Na satelitskim snimcima se vidi da su tankeri u Zalivu bili meta sabotaže

Na novim satelitskim snimcima vidi se da su naftni tankeri u Zalivu bili mete "sabotaže" kod obala Ujedinjenih Arapskih Emirata, a zvaničnici su izrazili zabrinutost da je incident mogao da dovede do curenja nafte, javila je danas agencija AP.Na snimcima, u koje je AP imao uvid i koje je obezbedila kompanija "Maksar tehnologije" iz Kolorada, prikazana su dva tankera iz Saudijske Arabije, jedan iz Norveške i jedan iz Emirata.Zvaničnici su izrazili zabrinutost da je sa tankera iz Emirata došlo do curenja nafte.Na norveškom brodu se vidi oštećenje iznad trupa, dok na drugim nema znakova velikog oštećenja.Istraga o incidentu je u toku, a neimenovani američki zvaničnici su rekli da sva četiri broda pretprela slično oštećenje.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Naftni tankeri bili meta sabotaže - pomoći ćemo u istrazi"

Izvor: B92, 14.Maj.2019

Dubai -- Stručnjaci iz SAD, Francuske, Norveške i Saudijske Arabije pridružiće se Ujedinjenim Arapskim Emiratima u istrazi incidenta sabotaže...Stručnjaci će učestvovati u istrazi incidenta sabotaže na četiri broda u Zalivu, rekao je danas za Frans pres zvaničnik u Abu Dabiju...Zvaničnik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.