A šta kaže hrvatski zvaničnik nakon SKANDALA

Izvor: Mondo, 28.Avg.2017, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

A šta kaže hrvatski zvaničnik nakon SKANDALA

Novi međudržavni incident - srpski predstavnik napustio konferenciju o nestalima u Zagrebu na kojoj mu je sa državnog nivoa poručeno da "sve zlo u regionu dolazi iz Beograda". Evo šta kaže pomoćnik hrvatskog ministra branilaca.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Pomoćnik hrvatskog ministra branilaca Stjepan Sučić rekao je danas da je njegova izjava o "zlu koje dolazi iz Srbije, izvučena iz konteksta", prenela je Hina.

Predsednik srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Komisije za nestala lica Veljko Odalović rekao je ranije danas da je napustio skup u Zagrebu o identifikaciji nestalih zato što nije mogao da sluša kako hrvatski predstavnik vređa Srbiju.

Odalović je za "Insajder" kazao da je na skupu "Proces ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka lica nestalih na području Republike Hrvatske" predsednik hrvatske komisije Stjepan Sučić rekao da "svo zlo dolazi iz Srbije".

Sučić je za Hinu izjavio da "kad se krene u priču mora se znati ko je započeo rat i gde se vodio".

INCIDENT na skupu u Zagrebu:Zlo dolazi iz Beograda

Kako je naveo, rat se nije vodio na teritoriji Srbije, "a Srbi su bili u svakom ratu".

Sučić je rekao Hini i da je ideja o stvaranju velike Srbije i "oduzimanju Hrvatima prirodnog i istorijskog" prava utemeljena u zaključcima Memoranduma SANU i da je projekat "krenuo iz Beograda".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.