Izvor: S media, 11.Dec.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pod snegom: Opet veje širom zemlje, ne krećite na put! (VIDEO)

Pre polaska na put, pročitajte Izveštaj zimske službe.

Saobraćaj na Ibarskoj magistrali otežan i usporen, očekuje se i poledica. Bez većih problema na auto-putu Beograd–Niš. Na tim putevima iz saobraćaja nisu isključivana teretna vozila u tranzitu

Autoput i drugi važniji pravci u Vojvodini prohodni

Autoput i državni putevi prvog i drugog reda na teritoriji Vojvodine su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << a ekipe za zimsko održavanje puteva su na terenu, saopštio je pokrajinski Štab za vanredne situacije.

Na putevima u Srbiji sneg do pet santimetara

Javno preduzeće "Putevi Srbije“ saopštilo je večeras da su na najopterećenijim putnim pravcima prvog i drugog prioriteta kolovozi vlažni, da snega ima do pet santimetara i preporučuju opreznu vožnju.

Optimistične prognoze stižu iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda - nećemo se dugo smrzavati! Branko Bjelić iz RHMZ-a tvrdi da su ovo najhladniji dani u Srbiji, od ponedeljka - otopljenje! Opširnije OVDE

Autobus na relaciji Prokuplje-Beograd imao udes, putnici evakuisani



"Lastin" autobus na liniji Prokuplje – Beograd imao je saobraćajnu nesreću, ali putnici nisu povređeni i prebačeni su u drugi autobus. Na područiju opštine Kuršumlija sneg je tokom popodneva ponovo počeo da pada, a većina sela i zaseoka su potpuno odsečeni i do njih ne mogu da dođu ni lekari. Opširnije OVDE.

Snežna mećava u Nišu

Otežan saobraćaj u celoj Srbiji, ne krećite na put

U Srbiji se saobraćaj zbog snega na svim putevima odvija otežano i pored intezivnog čišćenja, saopštio je danas Auto moto savez Srbije i upozorio vozače da zbog ovakvih vremenskih neprilika ne kreću na put, dok je teretnim vozilima zabranjeno kretanje na celoj teritoriji Republike.

Prema informacijama JP "Putevi Srbije", zbog snežnih padavina, Uredbom Vlade Republike Srbije određuje se zabrana prolaska za teretna vozila (šlepere i kamione sa prikolicom) na teritoriji cele Republike Srbije.

This text is replaced by the Flash content.

Sneg u Beogradu, kolaps na ulicama

Sneg koji od jutros ponovo pada, izaziva velike probleme u saobraćaju. Beograđani čekaju na stajalištima i više od sat vremena, vozila GSP-a prepuna. Saobraćaj dodatno usporavaju tramvaji, jer su skretnice zaleđene. Opširnije OVDE.

Otežan saobraćaj u Moravičkom okrugu

Sneg koji od ranih jutarnjih časova neprekidno pada doveo je do značajnog povećanja snežnog pokrivača i do otežanog funkcionisanja saobraćaja u čačanskom kraju.

Leskovac: Sneg pada bez prestanka, situacija pod kontrolom

Iako sneg na području Leskovca bez prestanka pada od prošle noći, svi magistralni i većina lokalnih puteva su prohodni za saobraćaj, kaže gradonačelnik Leskovca i šef Kriznog štaba Goran Cvetanović.

Otežan saobraćaj u Kruševcu

Svi magistralni i regionalni putevi u Rasinskom okrugu su prohodni, ali se saobraćaj odvija otežano, kažu u "Kruševac putu"

Majdanpek bez grejanja

Stanovnici Majdanpeka od juče su bez grejanja zbog kvara na magistralnom toplovodu. Prilikom otklanjanja kvara prošle noći došlo je do pucanja cevi. Kako je za S media portal rekao Đorđe Ruškić direktor JKP "Majdanpek", u toku je otklanjanje kvara, pa stanovnici Majdanpeka mogu očekivati grejanje u toku naredne noći. Prema njegovim rečima, mazuta ima dovoljno.

Borski kraj prohodan

Od jutros je i u Boru sneg počeo ponovo da pada, a na kolovozima ima snega na svim putnim pravcima. Svi regionalni i lokalni putevi su, u ovom delu Srbije, očišćeni i prohodni.

Prohodan put do Kopaonika

Put do Kopaonika je prohodan, kažu za S media portal iz "Kruševacputa". Sa punkta Srebrnac poručuju da sneg konstantno pada i zadržava se na saobraćajnicama do nekoliko centimetara. Iz zimske službe poručuju da se na put ne polazi bez zimske opreme.

Zavejan autoput od Niša do Velike Plane

Autoput Beograd - Niš samo se delimično čisti. Čitaoci S media portala javljaju da je trasa od Niša do Velike Plane prekrivena snegom. Tek u okolini Smedereva mogu se uočiti kamioni koji čiste snežne nanose.

Požarevac: Čišćenje punim kapacitetom od 16 sati

Služba za održavanje puteva u Požarevcu čisti puteve sva tri prioriteta, dok najviši stepen pripravnosti startuje tek od 16 sati. Kako su za S media portal rekli iz Zimske službe, na puteve je već oko podneva poslata dodatna mehanizacija.

Užice: Ima snega na putevima, angažovana sva mehanizacija

Na glavnim saobraćajnicama u Užicu ima snega do pet centimetara, a na sporednim do deset. Kako su za S media portal rekli u zimskoj službi, sva raspoloživa mehanizacija je angažovana na čišćenju, ali probleme pravi sneg koji konstantno pada.

Sneg na severu Kosova, počele restrikcije struje



Zbog snežnih padavina saobraćaj na severu Kosova se odvija otežano zbog snega, a uvedena su i jednočasovna isključenja električne energije.

Bez grejanja u Nišu

Magistralni i regionalni putevi u niškom kraju su pod snegom i saobraćaj je veoma otežan, rekli su Tanjugu u Preduzeću za puteve "Niš". Zbog nove havarije na toplovodnoj mreži pogona "Jug" bez grejanja su danas ostali korisnici u užem centru Niša, saopšteno je iz Gradske toplane.

Na Pešteru najteže, nema zavejanih

U Srbiji trenutno nema zavejanih mesta i putevi u celoj Srbiji su prohodni. Sneg najviše problema stvara u Pešterskoj visoravni gde je teško stići do 15 sela. U sektoru za vanredne situacije tvrde da se do meštana može stići džipovima i da oni trenutn nisu ugroženi.

- Za sada nemamo informacija o zavejanim ljudima - kaže za S media Ivan Baras iz Sektora za vanredne situacije. - Ako je neko zavejan i nalazi se na putu može da okrene broj 193 i na taj način zatraži pomoć.

Nema naplate parkiranja

Radnici JKP "Parking servis" i članovi omladinskih zadruga u Beogradu čiste sneg sa trotoara i, kako kažu u tom preduzeću, dok god bude posla na uklanjanju padavina vozači neće morati da plaćaju parkiranje.

Vojvodina bez snega, na "udaru" istočna Srbija



Na području Vojvodine trenutno nema snega, osim u Zrenjaninu. Cela istočna Srbija je pod snegom.

Jak sneg u Kraljevu i Kruševcu



Jak sneg pada na području Kraljeva, Kruševca i Velikog Gradišta, pokazuju najnoviji podaci RHMZ-a.

Sneg koji od sinoć neprestano pada na području Kraljeva jutros je visok od 30 do 40 centimetara, ali nije izazvao zastoje na Ibarskoj magistrali, rekao je Radoica Kočović, načelnik gradskog Štaba za vanredne situacije. Opširnije OVDE.

Sneg koji od noćas pada na Zlatiboru i okolini umerenim intenzitetom, doprineo je povećanju snežnog pokrivača na 31 centimetar.

Marić: Novi sneg ne sme da iznenadi



Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić zatražio je što bolju saradnju svih nadležnih segmenata sistema zaštite i spasavanja u

Srbiji, kako ih novi snežni nanosi ne bi iznenadili kao za protekli vikend.

- Počele su najavljene snežne padavine i u naredna 24 sata očekuje se još 20 centimetara novog snega. Po najnovijim informacijama, na potezu Feketić - most na Beškoj ima poledice na putu i izvršili smo dodatni pritisak na preduzeće 'Bačka put' zaduženo za tu deonicu da led ukloni - rekao je Marić agenciji Beta.

On je apelovao na "sve segmenete sistema zašite spasavanja u Srbiji, "nadležna ministarstva, preduzeća koja održavaju puteve, saobraćajnu policiju da mnogo tešnje saradjuju kako se ne bi desio kolaps kakav je bio izmedju subote i nedelje".

Pošalji fotografiju

Pokažite nam kako su očišćene ulice u vašem gradu. Fotografije sa informacijom pošaljite na office@smedia.rs

(S media, agencije)

FOTO: Betafoto/Dragan Gojic/EV
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Lopate umesto mikrofona

Izvor: Vesti-online.com, 11.Dec.2012

Sneg koji je okovao Srbiju, zemlje bivše Jugoslavije i najveći deo Evrope doneo velike probleme i pevačima. U jeku snimanja novogodišnjih programa i gostovanja u dijaspori, pojedini pevači doživeli su pravu dramu zbog snega...Najgore je prošla Slavica Ćukteraš koja je 22 sata bila zavejana na...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.