Penzioner saobraćajcu opsovao Vučića, kazna 55.000 RSD

Izvor: Press, 02.Sep.2016, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioner saobraćajcu "opsovao Vučića", kazna 55.000 RSD

Penzioner iz Gornjeg Milanovca je kažnjen sa 55.000 dinara jer je dok je prolazio pored saobraćajca na Ibarskoj magistrali opsovao premijera, piše Morava Info.
Foto:B92.net
To je objavio čačanski portal uz napomenu da je tu presudu doneo Prekršajni sud u Valjevu, kao i da se Ratko Jerinić (68) nalazio u kombiju, na mestu suvozača.
Jerinić je osuđen zbog prekršaja Zakona o javnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << redu i miru sa 55.000 dinara, a sa još 5.000 dinara zbog toga što nije nosio ličnu kartu. 

Dužan je da plati i još 5.000 dinara za troškove prekršajnog postupka. 

Ako iznos ne uplati u roku od 15 dana, Jeriniću preti više od dva meseca zatvora, jer jedan zatvorski dan košta 1.000 dinara. 

Kod prekršajnog sudije penzioner je negirao da se policajcu obratio, kamoli vređao, potvrđujući da se vozio u kombiju Dobrosava Dmitrića na mestu suvozača kada su prošli kroz Ljig. Svedok i vozač Dmitrić, pak, potvrdio je da je u tom mestu na Ibarskoj magistrali bila gužva, da je njegov saputnik nešto opsovao dok su prolazili pored saobraćajca, ali da ”nije obraćao pažnju na to”. 

S druge strane, policajac Milić je ostao pri svom iskazu da ga je Jerinić ”vređao” dok je regulisao saobraćaj te da je nakon toga, pošto je kombi prošao pored njega, obavestio dežurnu službu o ”slučaju”, a ona je saobraćajnoj patroli naložila da kombi sa Dmitrićem i Jerinićem zaustavi na njihovom putu ka Gornjem Milanovcu i sprovede ih u stanicu u Ljigu. 

Kako piše u presudi Jeriniću, prekršajni sudija Zoran Stefanović, ujedno i predsednik ovog suda, ”poverovao je iskazu policajca Milića u potpunosti” i izrekao Jeriniću novčanu kaznu. Sam penzioner, kojeg smo pozvali na njegov kućni broj u Gornjem Milanovcu, nije bio raspoložen za razgovor. 

Vređanje službenog lica u vršenju službene dužnosti nekada je bilo krivično delo, a sada je prekršaj iz oblasti javnog reda i mira. U novijoj istoriji Prekršajnog suda u Valjevu, kako je rečeno Moravi Info, do ovog nije bilo slučajeva da policajac ili neko drugo službeno lice podnese prijavu zbog toga. Minimalna zaprećena kazna, koja je i izrečena Jeriniću, iznosi 50.000 dinara.
 
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.