Nesreća na Ibarskoj magistrali, četvoro mrtvih

Izvor: RTS, 16.Jun.2018, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nesreća na Ibarskoj magistrali, četvoro mrtvih

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 23 sata na putu Čačak-Mrčajevci kod Mojsinja poginule su četiri osobe, saznaje RTS. Dve žene zadobile su teške telesne povrede. U sudaru su učestvovala tri putnička automobila. U ponedeljak Dan žalosti u Čačku.
Do nesreće je došlo kada je vozač putničkog vozila marke "škoda" čačanskih registarskih oznaka, usled neprilagođene brzine kretanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sustigao i udario putničko vozilo marke "jugo" koje se kretalo ispred njega u istom smeru, saopštio je MUP.

Nakon toga, vozač "škode" prešao je u levu kolovoznu traku i udario u prednji deo putničkog vozila marke "audi" kragujevačkih registarskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smera.
Od siline udara "audi" je sleteo u kanal, dok se vozilo "škoda" okrenulo na kolovozu i udarilo u "juga" koji je sleteo van puta i udario u metalnu ogradu.
U ovoj nezgodi smrtno su stradale četiri osobe, dok su dve osobe zadobile teške telesne povrede opasne po život. Lakše je povređen vozač "juga". Povređeni putnici zbrinuti su u čačanskoj bolnici.
Anesteziolog u čačanskoj bolnici Biljana Mandić rekla je da se u jedinici intenzivnog lečenja nalaze dve mlade žene koje su vrlo ozbiljno povređene.

"Jedna od njih ima povrede obe natkolenice, potkolenice, ruke, lopatice, a druga pacijentkinja je primljena sa nagnječenjima grudnog koša i trbuha. Ona je svesna i orijentisana bez većih neuroloških ispada", rekla je dr Mandić.
Nakon vađenja krvi, utvrđeno je da je vozač "škode" bio u alkoholisanom stanju, nezvanično saznaje RTS.
Po nalogu zamenika osnovnog javnog tužioca u Čačku vozaču "škode" N. J. (1979) iz okoline Čačka, određena je mera zadržavanja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.
Uviđaj je obavila zamenik osnovnog javnog tužioca u Čačku u prisustvu policijskih službenika SPI Čačak i veštaka saobraćajne struke.
Predmet je preuzelo Više javno tužilaštvo u Čačku.
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stravična nesreća kod Čačka - četvoro poginulo, ponedeljak Dan žalosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2018

U direktnom sudaru dva putnička automobila, sinoć su na putu Čačak - Mrčajevci kod Mojsinja poginule četiri osobe, a dve su povređene...Dva brata i dve radnice smrtno su stradali u ovom udesu na Ibarskoj magistrali, vraćajući se sa posla...Kako Glas zapadne Srbije saznaje, poginuli su Milija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.