Koridor 11 – put koji spaja prestonicu i ustanički kraj

Izvor: RTS, 11.Avg.2019, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koridor 11 – put koji spaja prestonicu i ustanički kraj

Naredne nedelje, 18. avgusta, zvanično će za saobraćaj biti puštena 103 kilometra Koridora 11, kojim će se spojiti deonice auto-puta od Obrenovca do Preljine.
Meštani Takova ponosni su što auto-put, koji nosi ime Miloša Obrenovića, spaja prestonicu i njihov, ustanički kraj.

Navode da im put mnogo znači i da će zameniti Ibarsku magistralu kojom su putovali dugo i koja nije bila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << baš sigurna.
Na delu Koridora 11 od Ljiga do Preljine do jeseni 2016. godine, kada je ta deonica puštena u saobraćaj, završeni su veliki građevinski poduhvati. Izgrađeno je 78 mostova i nadvožnjaka, dve petlje – jedna u Takovu, druga u Preljini, a kroz brda takovskog i čačanskog kraja put vodi kroz četiri tunela.
"Tuneli na ovoj deonici kao i centar iza nas imaju svu neophodnu bezbednosnu i sigurnosnu opremu i sisteme za obaveštavanje korisnika, koji su u potpunosti usklađeni sa evropskim preporukama i direktivama kao i sa domaćom regulativom", kaže Ivan Terzić, glavni inženjer baza podataka i saobraćaja.
Da olakšaju poslovanje i budu bliže Beogradu, nestrpljivo očekuju i privrednici Gornjeg Milanovca, a povezivanjem sa prestonicom u toj opštini, očekuju i brži razvoj turima. U saradnji sa Ministarstvom građevinarstva, rade na projektnoj dokumentaciji za novu pristupnu saobraćajnicu.
"Imamo obećanje da će se u republičkom budžetu za narednu godinu naći ta stavka i da će negde oko osam miliona evra koštati izgradnja pristupne saobraćajnice. Mi ćemo tada imati najadekvatniju mogućnost za korišćenje kompletnog auto-puta", rekao je Dejan Kovačević, predsednik Opštine Gornji Milanovac.
Umesto Ibarskom magistralom, deonicom auto-puta od Ljiga do Čačka putuje se tri puta brže, ali i bezbednije i udobnije.
Pogledaj vesti o: Ibarska magistrala

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.