Ikea nezadovoljna: Radiće za nju samo jedna firma

Izvor: B92, 12.Mar.2016, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea nezadovoljna: Radiće za nju samo jedna firma

Beograd -- U narednih nekoliko nedelja Ikea će kod Bubanj potoka početi gradnju prve robne kuće u Srbiji, koja bi trebalo da bude završena na proleće ili leto 2017. godine

Švedska kompanija ne namerava da u narednih pet godina gradi neku drugu robnu kuću u Srbiji.

Švedska Ikea trenutno ima 328 robnih kuca u 28 država sveta. Građani Srbije već 15 godina slušaju o dolasku Ikee, a to bi najzad i moglo da se dogodi, pošto kreće gradnja prve robne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kuće iza naplatne rampe na Bubanj potoku.

Investicija šsvedskog giganta vredna je 70 miliona evra i očekuje se da će biti direktno zaposleno 300 ljudi.

“Ono što mi mislimo da ćemo ponuditi potrošačima u Srbiji je jedan pristupačan, dobro dizajniran, funkcionalan i kvalitetan nameštaj i jedan pun asortiman 9300 artikala, što je pun asortiman Ikee kao i svugde drugde u svetu, u našem objektu na Bubanj potoku koji će se prostirati na preko 30.000 kvadratnih metara”, rekao je Vladislav Lalić direktor za razvoj Ikee u jugoistočnoj Evropi.

Na državi je sada da završi izmeštanje naplatne rampe Bubanj potok.

“Radovi na izmeštanju naplatne rampe počinju odmah po izdavanju građevinske dozvole, a to će se desiti krajem iduće nedelje. Investitor radova su Javno preduzeće Putevi Srbije, koje je zaključilo ugovor sa firmom Stabak. Rok za završetak tih radova, kada ćemo svi sa staciona ze Bubanj potok preći na staciona zu Vrčin biće oktobar ove godine”, kaže Aleksandra Damnjanović, državna sekretarka ministarstva građevinarstva.

Iako ce kupci u Srbiji imati pun asortiman proizvoda najvećeg svetskog lanca proizvođača nameštaja, samo jedna kompanija iz naše zemlje će praviti dva proizvoda od celokupne ponude Ikee.

“Nadam se, da kažem, da će i ovaj dolazak Ikee što se tiče prodaje biti zamajac da proizvođači počnu da proizvode mnogo više nego sada. To je, nažalost, samo jedan proizvođač iz Ćuprije koji proizvodi dva artikla što je u suštini da ne kažem - poražavajuće, ali mi smo lično iz Ikee prilično nezadovoljni tim nivoom”, kaže Lalić.

“Kod njih praktično nema zaliha, sve što se proizvede odmah se isporučuje. Isporuka mora da bude kontinuirana i zaista milimetarski precizna zbog uklapanja elemenata kako inače radi Ikea. Mnogi naši proizvođači očigledno ne mogu tako visoke standarde da zadovolje”, kaže urednica Magazina Biznis Radojka Nikolić.

Ikea je u Srbiji kupila i zemljište u Nišu, a planu je moguća gradnja robne kuće i u Novom Sadu, ali iz švedske kompanije navode da su sve lokacije sem Beograda, za sada dugoročne petogodišnje investicije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ikea nezadovoljna: Radiće za nju samo jedna firma

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 13.Mar.2016, 14:28

BEOGRAD – U narednih nekoliko nedelja Ikea će kod Bubanj potoka početi gradnju prve robne kuće u Srbiji, koja bi trebalo da bude završena na proleće ili leto 2017. godine..Švedska kompanija ne namerava da u narednih pet godina gradi neku drugu robnu kuću u Srbiji...Švedska Ikea trenutno ima...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.