Ikea na proleće 2019. počinje gradnju Beogradskog trgovačkog centra

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Dec.2018, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ikea na proleće 2019. počinje gradnju Beogradskog trgovačkog centra

BEOGRAD - Kompanija Ikea će na proleće 2019. godine početi izgradnju Beogradskog trgovačkog centra, pored robne kuće Ikea u Bubanj potoku, površine veće od 40.000 kvadrata, u koji će biti uloženo 50 mil EUR, izjavio je danas direktor za razvoj u Ikei za jugoistočnu Evropu Vladislav Lalić.

Završetak trgovačkog centra, gde će raditi >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << više od 400 ljudi, očekuje se na proleće 2020. godine.

- Došli smo u Srbiju da ostanemo dugoročno, a novi investicioni ciklus u Beogradski trgovači centar je potvrda toga - kazao je Lalić u Vladi Srbije prilikom potpisivanja memoranduma o saradnji u projektu izgradnje tržnog centra Ikee.

Lalić je memorandum potisao sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović i zamenikom gradionačenika Beograda Goranom Vesićem.

Prema Lalićevim rečima, investicijom u novi centar dodatno se unapređuje komercijalna zona u delu Beograda koji je je ranije bio močvaran.

Sa tom investicijom ulaganja Ikee u Srbiju biće oko 120 mil EUR.

Na pitanje koji proizvođači će imati svoje prodajne objekte u sklopu tog centra Lalić je kazao da je još rano govoriti o brendovima ali da će se prvi put pojaviti mnoge robne marke koje do sada nisu bile na tržištu Srbije.

- Očekujemo dalji rast tržišta Srbije i zato i dalje investiramo - rekao je Lalić i dodao da je od dolaska Ikee u Srbiju, avgusta 2017. godine, tržište nameštaja povećano 14%.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.