Svetska premijera: Hyundai Santa Fe za 2021. FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 11:48

Svetska premijera: Hyundai Santa Fe za 2021. FOTO/VIDEO

Hyundai je predstavio restilizovani Santa Fe sa potpuno izmenjenim prednjim delom.

Redizajn za koji se većina proizvođača automobila odluči na polovini životnog veka određenog modela, obično se svede na diskretne kozmetičke promene i manja tehnološka unapređenja, pre svega u okviru motorizacije.

Međutim, Hyundai je odlučio da svoj SUV >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Santa Fe osveži u značajnoj meri za 2021. godinu. Četvrta generacija ovog modela, koja je debitovala pre samo dve godine, pretrpela je velike stilske promene na prednjem delu, pa sa na prvi pogled može učiniti da je reč o potpuno novoj generaciji.

Nove su prednje svetlosne grupe, maska hladnjaka i branik, a Hyundai se odlučio za specifično rešenje LED dnevnih svetala u obliku slova "T".

Sa druge strane, zadnji deo vozila je pretrpeo nešto manje izmene koje su najuočljivije na stop svetlima i braniku.

Santa Fe za 2021. sa promo fotografija je postavljen na nove 20-inčne alu felne, a kupcima će biti ponuđena i široka paleta točkova manjih dimenzija i raznovrsnih dizajnerskih rešenja.

Tehnička unapređenja na restilizovanom modelu uključuju poboljšani upravljački sistem, a korejska kompanija se pohvalila da je ujedno smanjen i nivo buke i vibracija u putničkoj kabini.

Unapređena mehanička platforma donosi veću bezbednost u vožnji, a u slučaju sudara karoserija bolje apsorbuje udarne sile nego ranije.

Promene su obuhvatile i unutrašnjost ovog SUV-a. Ispred vozača se nalazi potpuno digitalizovana instrument tabla u vidu ekrana dijagonale 12,3 inča, dok drugi, 10,25-inčni digitalni displej na vrhu centralne konzole pripada multimedijalnom sistemu.

Dizajn središnje konzole i komandi klimatizacije je znatno drugačiji nego na odlazećem modelu, pa kokpit sada ima bolju ergonomiju i deluje elegantnije.

Korejski proizvođač za sada nije objavio više tehničkih detalja, kao ni podatke o pogonskim jedinicama.

Ove informacije očekujemo tokom leta, s obzirom da je dolazak restilizovanog Hyundaija Santa Fe na evropsko tržište najavljen za septembar.

Više detalja o redizajniranom modelu pogledajte u videu:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Svjetska premijera: Hyundai Santa Fe za 2021.

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2020

Hyundai je predstavio restilizovani Santa Fe sa potpuno izmijenjenim prednjim dijelom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.