Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Okt.2015, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijen Palestinac koji je napao izraelskog vojnika

Jedan Palestinac ubijen je prilikom pokušaja da nožem napadne izraelskog vojnika u istočnom Jerusalimu, saopšila je danas izraelska policija.

Vojnici su otvorili vatru i ubili napadača koji je nožem nasrnuo na jednog pripadnika vojske u kvartu Armon Hanetsiv.

Identitet palestinskog napadača nije saopšten.

Palestinci su juče ujutru zapalili Josifov grob, sveto mesto za Jevreje u Nablusu na Zapadnoj obali, javili su palestinska policija i izraelska vojska. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa <<

Izraelska vojska je zatim na više mesta otvorila vatru na Palestince i ubila trojicu, uključujući jednog 19-godišnjaka na Zapadnoj obali.

Desetine Palestinaca bacali su molotovljeve koktele na sveto mesto gde Izraelci dolaze u hodočašće. U napadu je pričinjena velika šteta.

Savet bezbednosti UN za juče je sazvao hitnu sednicu zbog rasplamsavanja nasilja u toj oblasti poslednjih dana.

Palestinski predsednik Mahmud Abas je izjavio da je paljenje svetinja „neodgovorno” i naredio da se hitno otvori istraga o ovim incidentima.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.