Sarajevo: Protest rudara, Sindikata metalaca FBiH i Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Maj.2021, 10:42

Sarajevo: Protest rudara, Sindikata metalaca FBiH i Sindikata radnika trgovine i uslužnih djelatnosti BiH

U Sarajevu se u subotu, 1. maja okupilo više stotina rudara iz Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH), jednog od dva entiteta u BiH, protestvujući zbog najavljene sistematizacije radnih mjesta i stanja u koncernu Elektroprivrede BiH. Na protestima ispred zgrade Vlade FBiH učestvovali su predstavnici sindikata i rudara sedam rudnika u sastavu Elektroprivrede BiH - Kreka iz Tuzle (sjeveroistok BiH), Kakanj (srednja BiH), Zenica (srednja BiH), Breza (srednja BiH), Đurđevik (sjeveroisikok BiH),...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Dali rok vlastima: Ići ćemo u veliki bunt, ovo više nećemo trpjeti

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Maj.2021

SARAJEVO - Članovi Sindikata metalaca Federacije BiH (FBiH) danas su sa mirnog protesta ispred zgrade federalne vlade u Sarajevu dali vlastima rok od 30 dana da počnu pregovore o granskim ugovorima, jer u suprotnom, kako su naveli, idu u "veliki bunt".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.