Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo izricanje presude optuženima za genocid u Srebrenici

Žalbeno vijeće Haškog tribunala je počelo s izricanjem konačne presude petorici oficira Vojske Republike Srpske optuženoj za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici u ljeto 1995. godine.

Pretresno vijeće, u prvostepenom postupku, osudilo je Vujadina Popovića i Ljubišu Bearu na doživotni zatvor, Dragu Nikolića na 35 godina, Radivoja Miletića na 19 godina zatvora i Vinka Pandurevića na 13 godina zatvora.

Osim njih, u istom predmetu, Ljubomir Borovčanin je osuđen na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << 17 godina zatvora, ali na njegovu presudu nije uložena žalba. Također, u ovom predmetu se sudilo i Milanu Gavri koji je umro, pa je Žalbeno vijeće u maru 2013. godine presudu kojom se osuđuje na pet godina zatvora proglasilo pravosnažnom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Potvrđene prvostepene presude za genocid četvorici optuženih

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Jan.2015

Žalbeno vijeće Haškog tribunala izreklo je konačne presude petorici oficira Vojske Republike Srpske optuženoj za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici u ljeto 1995. godine...Potvrđena je prvostepena presuda Vujadinu Popoviću i Ljubiši Bearina doživotni zatvor, Dragu Nikolića na 35 godina, Radivoju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.