Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Jul.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović: Hrvatska izlazi iz arbitraže sa Slovenijom

Premijer Hrvatske Zoran Milanović nakon sastanka s predsjednicima klubova parlamentarnih stranaka izjavio je da Hrvatska izlazi iz arbitraže sa Slovenijom oko Piranskog zaljeva.

"Sastanak je bio kratak, svi smo suglasni, moramo izaći iz arbitraže, moramo suspendirati taj ugovor", rekao je Milanović dodajući da će takav zahtjev uputiti Saboru te da očekuje da Sabor to prihvati.

"Proces je kontaminiran. Procedura napuštanja arbitraže je dugotrajna, ali mi ćemo se odmah početi ponašati kao da smo izašli. Nema smisla", rekao je Milanović.

On je upozorio da Hrvatska ima itvorena granična pitanja i  sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Milanović: Ne možemo ostati u sporazumu o arbitraži

Izvor: RTS, 27.Jul.2015

Predsednik Vlade Hrvatske Zoran Milanović je nakon sastanka sa šefovima poslaničkih klubova u parlamentu rekao da je na sastanku usaglašeo da bi Hrvatska trebalo da izađe iz sporazuma o arbitraži sa Slovenijom. . "Sastanak...

Nastavak na RTS...

Hrvatska izlazi iz arbitraže sa Slovenijom

Izvor: Akter, 27.Jul.2015

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je posle sastanka s predstavnicima svih poslaničkih klubova, da će Hrvatska izaći iz postupka arbitraže o granici sa Slovenijom.."Sastanak je bio kratak i protekao je u saglasnosti. Svi mislimo isto – ne možemo da ostanemo u ovom ugovoru i to će biti...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.