Zbog davanja mita čelnicima Uprave za Agrarna plaćanja uhapšena i šest poljoprivrednika iz Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2018, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog davanja mita čelnicima Uprave za Agrarna plaćanja uhapšena i šest poljoprivrednika iz Vojvodine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su 10 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivična dela primanje i davanje mita, saopštio je danas MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo primanje mita uhapšen je Ž. R. (1979), odgovorno lice Uprave za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << šumarstva i vodoprivrede, dok su zbog krivičnog dela primanje mita u pomaganju uhapšeni D.V. (1991), službenica u ovoj Upravi, i B. Ž. (1968), bankarski službenik.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita u pomaganju uhapšen je V. D. (1984). Takođe uhapšeni su i poljoprivrednici N.P. (1982), M.Š. (1981), G.T. (1971), R. C. (1989), M. S. (1992) i V.H. (1977) koji se sumnjiče za krivično delo davanje mita.

Sumnja se da su Ž.R., D.V., B.Ž. i V.D. od šest poljoprivrednika iz Vojvodine koji su podnosili zahteve za ostvarivanje podsticaja u poljoprivredi Upravi za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede primali novac u određenom procentu od visine novčanog iznosa podsticaja.

Na taj način oni su, kako se sumnja, u decembru 2018. godine od ovih poljoprivrednika primili oko 1,6 miliona dinara, kako bi im omogućili da nakon formalno sprovedenog postupka ostvare pravo na dobijanje sredstava podsticaja.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zbog sumnje na korupciju uhapšeno deset osoba

Izvor: Danas, 23.Dec.2018

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsili su deset osoba zbog sumnje da su primili i dali mito, saopštio je danas MUP. Članak Zbog sumnje na korupciju uhapšeno deset osoba se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.