Završeno suđenje za tragediju na pružnom prelazu u Međurovu: Deo odgovornosti snosi i mašinovođa

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2020, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeno suđenje za tragediju na pružnom prelazu u Međurovu: Deo odgovornosti snosi i mašinovođa

Pred Osnovnim sudom u Nišu godinu dana vodi se postupak protiv Milana Zdravkovića (33), vozača autobusa “Niš-ekspres” osumnjičenog da je izazvao nesreću, jer nije ispoštovao saobraćajne propise Danas je u Osnovnom sudu u Nišu završeno suđenje za nesreću na pružnom prelazu u Međurovu kada je život izgubilo osmoro ljudi od kojih troje dece. Nesreća se dogodila 20. decembra 2019. Godinu dana vođen je proces protiv vozača autobusa "Niš-ekspresa" Milana Zdravkovića >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << 32 kome se na teret stavlja da je izazvao nesreću jer se nije zaustavio na znak "stop" ispred prelaza. Tokom procesa ispitani su svedoci, urađeno je saobraćajno veštačenje nakon kojeg je ispitivan veštak koji je izbeo svoje viđenje situacije izvedeno na osnovu dokaza iz Železnice Srbije. Završnu reč daće 3. marta odbrana, oštećeni i na posletku sud.Pročitajte još: Srbija voz: Voz išao propisnom brzinom, preglednost bila dobra; Direktor policije Rebić: Udes najverovatnije zbog propusta vozača autobusa(FOTO+VIDEO) Pred Osnovnim sudom u Nišu godinu dana vodi se postupak protiv Milana Zdravkovića (33), vozača autobusa “Niš-ekspres” osumnjičenog da je izazvao nesreću, jer nije ispoštovao saobraćajne propise. Osim što se ispred pruge nije zaustavio na znak „stop“, on nije pogledao levo i desno da se uveri da li ide voz. Zdravković se branio sa slobode.Dopunsko veštačenje koje je urađeno po nalogu suda pokazalo pokazalo je, međutim, da deo neodgovornosti snosi i mašinovođa koji je mogao da izbegne tragediju, ali se ni on nije držao saobraćajnih propisa i reda vožnje. Naime, veštak je dokazao da se voz kretao brže nego što je na toj deonici dozvoljeno, ali i da mašinovođa nije kočio kada je ugledao da se autobus ne zaustavlja na znak “stop”, već je to uradio kada je već bilo isuviše kasno.Pročitajte još: Od Marijanine pogibije mi više ne živimo, mi samo postojimo neutešna je majka Vanja: Godinu dana od nesreće na pružnom prelazu kod Niša Na licu mesta stradali su tada Aleksa Dimitrijević (15) iz Novog Sela i Bogomir Lazić (75) i Danijela Stanković (48) iz Čokota, dok su u KC Niš u toku operacija podlegle povredama Nataša Janković (42) i Marijana Kocić (16), obe iz Čokota. Gajtana Stamenković (78) iz Donjeg Međurova preminula je 29. decembra u intenzivnoj nezi, a nakon nje, 2. januara ove godine, i Vlastimir Đorđević (65) iz istog sela. Najdužu bitku za život vodila je Lena Ilić (16) koja je mesecima bila na aparatima u niškoj bolnici. Na žalost, preminula je 18. maja ove godine, i ona je osma žrtva nesreće koju NIšlije neće zaboraviti.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VOZAČ AUTOBUSA KRIV, ALI NIJE SAMO ON! Završeno suđenje za tragediju na pružnom prelazu u Međurovu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jan.2020

Pred Osnovnim sudom u Nišu godinu dana vodi se postupak protiv Milana Zdravkovića (33), vozača autobusa "Niš-ekspres" osumnjičenog da je izazvao nesreću, jer nije ispoštovao saobraćajne propise...Danas je u Osnovnom sudu u Nišu završeno suđenje za nesreću na pružnom prelazu u Međurovu kada...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.