Za vodovod i kanalizaciju još 150 miliona dinara

Izvor: Radio 021, 27.Nov.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za vodovod i kanalizaciju još 150 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za vodoprivredu Branislav Bogaroški danas je predstavnicima lokalnih samouprava u Vojvodini uručio 27 ugovora u ukupnoj vrednosti od 150 miliona dinara.

Ova bespovratna sredstva dodeljena su na osnovu konkursa za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, radi unapređivanja životnih uslova u naseljima na celokupnoj teritoriji Vojvodine. Osnovni cilj jeste obezbeđenje sanitarno čiste pijaće vode za potrebe domaćinstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Bogaroški je izjavio da je Pokrajinski sekretarijat za vodoprivredu jedini stabilni investitor seoskih vodovoda i kanalizacije i ocenio je da je u 2015. godini postignut dobar rezultat kad je u pitanju izgradnja vodovoda u seoskim sredinama.

- Umesto 200 miliona dinara, koliko smo do sada godišnje ulagali u vodovode, ove godine smo u prilici da uložimo 350 miliona dinara. Ugovori vredni 200 miliona potpisani su početkom godine, i 150 miliona je vrednost još 27 ugovora koji su danas potpisani - rekao je Bogaroški i dodao da je sve to posledica dobre naplate vodnih naknada u 2015. godini.

On je izrazio nadu da će i u 2016. godini resorni sekretarijat biti u sličnoj poziciji da računa na ta sredstva kao namenska.

- Ono što smo do sada uspeli zajednički da uradimo jeste da pokrivenost vodovodima bude sasvim solidna na teritoriji Vojvodine, a ono što nam je ostalo da uradimo zajednički, odnosi se na prečistače otpadnih voda i na izgradnje kanalizacije. Tu nam je situacija nedopustivo loša i ne priliči ni Vojvodini, ni 21. veku, da 70 posto naseljenih mesta bude bez kanalizacionog priključka - zaključio je Bogaroški.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.