Vukčević: Izručenje Karadžića najranije u ponedeljak?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jul.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukčević: Izručenje Karadžića najranije u ponedeljak?

BEOGRAD - Radovan Karadžić, nekadašnji predsednik Republike Srpske (od 1992. do 1995), bi najranije u ponedeljak mogao da bude izručen Haškom trubinalu, izjavio je srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

On je objasnio, u izjavi za Rojters, da Karadžićev advokat ima vremena do večeras u ponoć da pošalje žalbu na nalog za izručenje o kome tročlano sudsko veće treba da odluči u roku od tri dana. Osim toga, žalba može biti poslata poštom, što još >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << malo odlaže odluku o izručenju, naveo je Vukčević.

Teoretski, sudsko veće, koje bi se sastalo u ponedeljak, bi moglo da prihvati Karadžićevu žalbu i da odbaci nalog o njegovom izručenju, ukazao je Vukčević, dodajući da smatra da je to malo verovatno.

Po mišljenju glavnog srpskog tužioca za ratne zločine najranije što Karadžić može biti izručen Tribunalu u Hagu je ponedeljak. Nalog za izručenje treba da potpiše ministar pravde Srbije.

Vukčević je zaključio da će, bez obzira na bilo kakvo proceduralno odlaganje u procesu izručenja, Karadžić biti predat Hagu, a šanse da mu bude suđeno u Srbiji označio kao minimalne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.