Izvor: RTS, 03.Avg.2021, 11:10

Vučević i Komlenski podneli krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina

Potpredsednik SNS Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski predali su danas u Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina zbog, kako su rekli, navoda u medijima koji dovode u vezu državni vrh sa organizovanim kriminalom. Krivična prijava prosleđena Tužilaštvu za organizovani kriminal. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Vučević je novinarima ispred Tužilaštva rekao da su preko svog pravnog zastupnika predali krivičnu prijavu, u kojoj su pobrojali navode koji su se konstantno poslednjih dana pojavljivali u medijima, ali i predstavnike nekih opozicionih stranaka, koji Vučića i Vulina dovode u vezu sa kriminalnom grupom Belivuk-Miljković.

U krivičnoj prijavi, kako kaže, traže od tužilaštva da proceni da li je nadležno za ovaj slučaj i ko je nadležan, te da utvrdi sve činjenice i da javnost Srbije dobije odgovor, odnosno, ištnu
"Bez ove prijave, odnosno bez iniciranja ove prijave, sve se svodi na mogućnost spekulacije, različitih tumačenja, tvrdnji ili onoga što naš advokat naziva ''mkp - medijski krivični postupak'', rekao je Vučević.
Preneo je novinarima da su u krivičnoj prijavi spomenuti KRIK, Birn, N1, saopštenje Stranke slobode i pravde.
Vučević je dodao da očekuje da tužilaštvo postupa po podnetoj krivičnoj prijavi, a kako je rekao, preko pravnog zastupnika, on i Komlenski žele da budu aktivni u procesu koliko to zakon omogućava.
Ispred Tužilaštva u Nemanjinoj prisutni su bili i građani koji su došli da pruže podršku Vučeviću i predsedniku Vučiću, među kojima je i predsednik Udruženja nestalih, ubijenih, kidnapovanih na KiM Simo Spasić.
Takođe, prisutan je bio i veliki broj medijskih ekipa.
Veljko Belivuk, vođa kriminalne grupe koji je osumnjičen za pet brutalnih ubistava, mučenje i dilovanje droge, na saslušanju u tužilaštvu govorio je, kako su naveli pojedini mediji koji tvrde da su imali uvid u transkript njegovog saslušavanja, o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Tada je naveo da su Vučić i njegovi saradnici tražili od njega više usluga, među kojima i da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika.
Takođe, Belivuk je kazao i da je od njega traženo da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa, ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz "Kar go".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević i Komlenski podnijeli krivičnu prijavu protiv Vučića i Vulina

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2021

BEOGRAD - Potpredsjednik SNS Miloš Vučević i poslanik Pokreta socijalista Ðorđe Komlenski predali su danas u Republičkom javnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina zbog, kako su rekli, navoda u medijima koji ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

Tajna krivična prijava – protiv medija ili protiv Vučića i Vulina?

Izvor: N1 televizija, 03.Avg.2021

Repriza slučaja Jovanjica. Opet se zbog dovođenja u vezu predsednika Srbije sa nekom od afera podnose krivične prijave. Ovoga puta Miloš Vučević podneo ju je protiv svog partijskog kolege Aleksandra Vučića, a Đorđe Komlenski iz Pokreta socijalista protiv lidera te partije Aleksandra Vulina....

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.