Vođa veterničke grupe Nenad Opačić ubijen sa suprugom

Izvor: RTS, 28.Feb.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vođa "veterničke grupe" Nenad Opačić ubijen sa suprugom

Ubijeni vođa "veterničke grupe" Nenad Opačić i njegova supruga noćas u Novom Sadu. Policija traga za ubicom.
Opačić i njegova supruga ubijeni su posle ponoći u Ulici braće Dronjak, rečeno je Tanjugu u Policijskoj upravi u Novom Sadu.

Kako javlja reporter RTS-a, napadač je imao fantomku na glavi i gurao je bicikl. Pretpostavlja se da je ubijen zbog neraščišćenih računa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Prema informacijama iz novosadske policije, odmah nakon ubistva policija je blokirala grad.
Načelnik Policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković rekao je novinarima da je ubistvo počinjeno na samom ulazu u zgradu i da u interesu istrage druge detalje trenutno ne može izneti u javnost.
"Ubistvo je počinjeno od strane za sada neidentifikovanog lica ili više njih, a svi potencijali Policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca", rekao je Radaković.
Mile Novaković, koji je u vreme akcije "Sablja" bio na čelu kriminalističke policije MUP-a, kaže da je policija do 2003. godine uglavnom uspevala da uhapsi periferne pripadnike Opačićeve kriminalne grupe, ali da do njega nisu uspeli da dođu. U međuvremenu je Opačić postao blizak sa vođama zemunskog kriminalnog klana.
Novaković navodi da je Opačić godinama od zemunskog klana uzimao veće količine heroina i za njihov i svoj račun distribuirao po Novom Sadu. Kako dodaje, imao je svoju celu mrežu koja je u akciji "Sablja" kompletno pohapšena.
Nenad Opačić je poznat javnosti od kada je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu kao jedan od vodećih ljudi organizacije "Firma", koja je povezivana sa trgovinom velike količine droge.
Opačić je hapšen u akciji "Sablja" 2003. godine. Presudom je potvrđeno da se kao šef "veterničke grupe" bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik "zemunskog klana" u nekoliko slučajeva otmica i iznude.
Nenad Opačić je izdržavao višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.
Iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija kažu da je Opačić bio na "posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove".
Precizirano je da je odmor započeo 23. februara, a da je u zatvor u Sremskoj Mitrovici trebalo da se vrati 6. marta.
U upravi je rečeno da su Opačiću ostale još tri godine zatvora, jer mu je kazna isticala 30. januara 2018. godine.
Opačić je, kako su ranije pisali mediji, izlazio tokom vikenda bez policijske pratnje iz zatvora zbog dobrog vladanja.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.