(VIDEO) SNIMAK AKCIJE VINETU: Ovako su hapsili Srbe sa 3,5 tona kokaina u Španiji!

Izvor: Kurir, 02.Jul.2015, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SNIMAK AKCIJE VINETU: Ovako su hapsili Srbe sa 3,5 tona kokaina u Španiji!

U akciji policija osam zemalja, među kojima je ključnu ulogu imao i MUP Srbije, uhapšeni su Srbi Nikola Dondur (34), Gligorije Peljević (64), Dragan Vasić (49), Dragoslav Živković (55), Ivan Gucović (30), Nemanja Perić (34), Saša Jakovljević (41) i Slavko Veselinović (47)

MADRID - Vinetu Čoković (52), koji je uhapšen u Španiji, bio je vođa međunarodne kriminalne grupe od koje je zaplenjeno 3,5 tona kokaina. Narkotici su otkriveni u nekoliko akcija, a policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je uhapsila ukupno 69 osoba, od kojih su srpski članovi bande imali glavne uloge u švercu narkotika.

- Banda je nabavljala velike količine kokaina iz Južne Amerike, koje je potom prekookeanskim brodovima krijumčarila do velikih evropskih luka. Imali su i mrežu kompanija za transfer i pranje novca, uglavnom u Portugalu, gde su sarađivali i s pojedinim bankarima - navode mediji.

- Čoković je članove grupe debelo plaćao za te poslove - navode mediji.

Oni su učestvovali u krijumčarenju 2,4 od ukupno 3,5 tona kokaina koje su zaplenjene na jahtama „Amsterdamer“ u Španiji i „Martela“ u Portugalu. Kako nezvanično saznajemo, u akciji je privedeno još srpskih državljana čija imena nisu saopštena.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Srbi vojska crnogorskog kralja droge

Izvor: Večernje novosti, 02.Jul.2015

SRPSKI državljani, koji su pre dva dana uhapšeni u Madridu zbog sumnje da su pripadnici kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Evropu, učestvovali su u krijumčarenju 2,4 tone ove droge, od 3,5 tona koliko je ukupno zaplenjeno. Ovo je, kako je saopštio MUP rezultat istrage...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.