Izvor: RTS, 14.Jun.2021, 10:24

Utopio se dečak u bazenu u Odžacima

Telo desetogodišnjeg dečaka B. P. bez znakova života pronađeno je sinoć na gradskom bazenu u Odžacima kod Sombora.
Telo je pronađeno nakon što je sinoć oko 22 sata otac policiji zvanično prijavio nestanak sina.

Prema nezvaničnim informacijama, deca su se ušunjala u kompleks i sačekala da čuvar ode u toalet kako bi došla do ivice bazena.
Ograda oko bazena visoka je preko dva metra, a bazen je još u pripremi za predstojeću >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << letnju sezonu.
Tek treba da se utvrdi kako su osmogodišnji i desetogodišnji dečaci ušli u kompleks, pored stalnog video-nadzora i čuvara.
Više o nesrećnom slučaju će se znati posle analize snimaka sa bezbednosnih kamera.
Telo utopljenog dečaka poslato je na obdukciju.
Neophodan rad sa decom na prevencijiProfesionalni ronilac Milorad Bujić upozorava da toplo vreme donosi opasnost od ovakvih slučajeva.
Bujić apeluje na sve roditelje da rade na prevenciji. Ne sme se dozvoliti da dete starije od sedam, osam godina bude neplivač, dodaje Bujić.
Psiholog Meira Mrđenov smatra da nadležni treba sistemski da se pozabave ovim pitanjem.
"U to vreme deca tog uzrasta ne bi smela da budu na ulici bez roditeljskog nadzora", ističe Mrđenovljeva.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.