Uskoro ćemo na ulicama imati maloletne zombije koji su tempirane bombe

Izvor: Blic, 27.Feb.2013, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro ćemo na ulicama imati maloletne zombije koji su tempirane bombe

Učenici drugo razreda Srednje elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“, njih šestoro, organizovali su pljačkale zlatara u Novom Sadu, a maloletničku bandu policija je otkrila prekjuče dok su pripremali novo razbojništvo. Maloletnici su nakon saslušanja pušteni kući i krivične prijave biće podnete protiv njih petorice. Šestočlana grupa otkrivena uz pomoć Novosađana

Biljana Kikić Grujić iz novosadskog Centra za prevenciju devijantnog ponašanja i kriminaliteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi da javnost ne treba da čude ovakvi slučajevi.

- Ne možemo reći da nas je ovo iznenadilo i samo treba da nas zabrinjava što maloletnici čine sva ozbiljnija krivična dela. Ovo su posledice blagog zakonodavstva, a s druge strane nedostatka kontrole od roditelja, kao i od strane sistema. Ako se nešto uskoro ne preduzme, za nekoliko godina na ulicama ćemo imati zombije koji hodaju kao tempirane bombe - navodi Biljana Kikić Grujić.

Policija je grupu učenika otkrila zahvaljujući dojavi građana koji su ih primetili dok su se spremali da opljačkaju neku od zlatara u Železničkoj ulici. Naime, prvi deo bande je uhapšen u ponedeljak uveče u Ulici Vase Stajića, nakon što su građani primetili mladiće sa fantomkama.

Jedan član grupe je pobegao, ali je posle 20 minuta uhvaćen na času hemije u Elektrotehničkoj školi. Tokom večeri policija je uhapsila i trojicu preostalih bandita. Svi su već saslušani uz prisustvo advokata i roditelja i pušteni na slobodu, a krivična prijava će biti podneta u redovnom postupku protiv petorice.

- Petorica petnaestogodišnjaka iz Novog Sada, Futoga, Kaća, Kovilja i Bačkog Jarka terete se za pljačku novosadske zlatare „Nensi“ 21. februara. Dvojica od njih tada su maskirani, preteći replikom pištolja i nožem, oteli zlatan nakit, dok su ostala trojica čuvala stražu - navode u novosadskoj policiji.

U Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ kažu da su šokirani privođenjem njihovih učenika.

Srednjoškolci uhapšeni posle pljačke zlatare „Nensi“

- To su naši đaci, a jedan je priveden u školi. U šoku sam - kaže Milan Vukobrat, direktor ove srednje škole.

Međutim, napominje on, stanje u društvu je takvo da će ovakvih slučajeva sigurno biti mnogo više.

- Nasilje, tuče, kriminal među decom nisu više novost. Ovaj slučaj jeste loš po našu školu, ali mi smo uključeni u program „Škola bez nasilja“ i pokušavamo koliko god možemo da deci ukažemo na to da iz nasilja i kriminogenih radnji ništa dobro ne izlazi - priča Vukobrat.

Povezane vesti: Maskirani srednjoškolci uhvaćeni u Novom Sadu pre pljačke Opljačkana zlatara u Novom Sadu Novi Sad: Uhvaćena četvorica zbog krađa Novi Sad: Uhapšeni prilikom pokušaja pljačke prodavnice Policajac Nikola Cmiljanović: Nisam hrabar, ponovo bih goloruk jurio za pljačkašem

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Maloletnici napunili crnu hroniku

Izvor: Politika, 27.Feb.2013

Mere sprečavanje nasilja dece u osnovnim i srednjim školama koje je pripremio Savet za javni red, mir i bezbednost Skupštine grada trebalo bi da se nađe pred odbornicima Novog Sada na sledećoj sednici..Novi Sad – Filmsko hapšenje maloletnih pljačkaša zlatare u Novom Sadu, petorice petnaestogodišnjih...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.