Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić podnosi ostavku?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić podnosi ostavku?

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić odlučio je da podnese ostavku, nezvanično saznaje Blic.

Kako se navodi, Savić je odluku doneo posle jučerašnjeg sastanka sa ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem.

Ostavku bi trebalo da podnese danas ili sutra, čime bi bio zaustavljen dalji sukob u nacionalnom teatru i sprečen štrajk zaposlenih.

Dramski sindikat Narodnog pozorišta je prošle sedmice Upravnom odboru predao zahteva da Savić podnese ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << do danas u 22 sata.

Ukoliko to ne uradi, glumci i ostali zaposleni u Narodnom pozorištu stupiće u štrajk upozorenja, koji će trajati jedan sat, rečeno je Blicu u sindikatu.

Postoji inicijativa da delegacija glumaca ovih dana održi sastanak sa premijerkom Anom Brnabić i predloži kandidata za Savićevog naslednika.

Deo ansambla Narodnog pozorišta zatražio je smenu Savića nakon što je on smenio direktora Drame Željka Hubača.

SINGLUS: Ako Savić ne podnese ostavku, 8. novembra štrajk

Večeras u 22 sata ističe rok koji su predstavnici dramskog sindikata Narodnog pozorišta (SINGLUS) dali upravniku nacionalnog teatra Dejanu Saviću da podnese ostavku, a ukoliko se to ne desi stupiće u štrajk.

Predsednica SINGLUS-a Ivana Nenadović kaže za Tanjug da se večeras ništa neće dogoditi u Narodnom pozorištu i da će narednih dana poštovati zakonom propisanu proceduru kada je u pitanju štrajk.

"U zakonski propisanom roku mi ćemo najaviti štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata", rekla je Nenadović i najavila da će to sprovesti 8. novembra ukoliko Savić ne podnese ostavku.

Nenadović je izrazila nadu da će nadležne institucije ipak rešiti situaciju u Narodnom pozorištu koje je, kako je naglasila, opterećeno nagomilanim problemima.

"Ideja našeg sindikata nije da štrajkujemo već da radimo, ali u uslovima koji su dostojni ljudi", rekla je ona.

Savić nije želeo da da izjavu za Tanjug, sve dok se, kako je rekao, Narodno pozorište ne oglasi zvaničnim saopštenjem.

On je ranije rekao da nema nikakvog razloga da podnose ostavku i da se protiv njega vodi "prikrivena politička kampanja", kao i da su glumci izmanipulisani.

Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Aleksandar Gajović je na sednici Odbora za kulturu i informisanje Skupštine Srbije 2. novembra rekao da će Ministarstvo dati izvesno vreme Upravnom odboru Narodnog pozorišta da sredi prilike u toj kući, a u suprotnom jedna od opcija biće smenjivanje upravnika Savića i Upravnog odbora i uvođenje v. d. stanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

EPILOG POBUNE GLUMACA U NARODNOM POZORIŠTU Saznajemo: Dejan Savić PODNOSI OSTAVKU

Izvor: Blic, 06.Nov.2018

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić, nakon jučerašnjeg sastanka sa ministrom kulture Vladanom Vukosavljevićem, odlučio je da podnese ostavku, nezvanično saznaje "Blic". On bi to trebalo da učini danas ili sutra, čime bi bio zaustavljen dalji sukob u nacionalnom teatru i sprečen štrajk...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.