Uhapšeno osmoro osumnjičenih za malverzacije u Dečjem parku u Preševu

Izvor: RTS, 04.Jun.2020, 18:44

Uhapšeno osmoro osumnjičenih za malverzacije u Dečjem parku u Preševu

Policija je uhapsila osam osoba zbog sumnje da su malverzacijama prilikom izvođenja radova u Dečjem parku u Preševu oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za oko dva miliona dinara, saopštio je MUP.
Zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja, uhapšen je M. K. (1978), nadzorni organ CIP-a iz Beograda, dok su zbog sumnje na zloupotrebu položaja odgovornog lica uhapšeni D. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << M. (1984), odgovorno lice privrednog društva "Dim enerdži" iz Pirota, P. P. (1970), odgovorno lice za izvođenje radova, i A. B. (1977), odgovorno lice privrednog društva "Tobler skele" iz Preševa.

Policija je uhapsila i N. L. (1987), stvarnog vlasnika privrednog društva "B&L Planet" iz Preševa, zbog zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju, kao i S. B. (1975), I. A. (1960) i P. M. (1987), članove Komisije za javne nabavke Opštine Preševo, koji se terete za zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom.
Sumnja se da su M. K., D. M. i P. P. overili dokumenta kojima se potvrđuje da je deo radova za osvetljenje u Dečjem parku bio izveden, iako radovi nisu realizovani, uprkos tome što je Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za taj posao isplatilo 1.512.110 dinara.
Osumnjičeni S. B., I. A. i P. M. se terete da su prošle godine sproveli javnu nabavku za izgradnju fontane u dečjem parku Preševo i izabrali za izvođače radova A. B. i N. L., iako su znali da je 2018. godine sprovedena javna nabavka za taj posao i zaključen ugovor sa izvođačem radova.
Kako se sumnja, A. B. i N. L. su za izvođenje prve faze radova na izgradnji fontane naplatili desetostruko veću cenu od one iz projekta i prosečne tržišne cene, čime su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu u iznosu oko 474.290 dinara.
Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malverzacije prilikom gradnje parka u Preševu - uhapšeno 8 osoba

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jun.2020

Zbog sumnje da su prilikom radova u dečijem parku u Preševu oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za oko 2 miliona dinara, policija je uhapsila 8 osoba sa juga Srbije...Da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tereti se predstavnik nadzornog organa CIP...

Nastavak na JužneVesti.com...

Uhapšeno osam osoba koje su oštetile Koordinaciono telo za dva miliona

Izvor: OkRadio.rs, 05.Jun.2020, 10:24

Policija je uhapsila osam osoba zbog sumnje da su oštetili Koordinaciono telo za Preševo, Bujanovac i Medveđu za dva miliona dinara. Sumnja se da su oni to učinili malverzacijama prilikom izvođenja radova u Dečjem parku u Preševu. Zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.