Uhapšeno 38 osoba zbog suzbijanja korupcije

Izvor: RTS, 26.Nov.2018, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 38 osoba zbog suzbijanja korupcije

U više odvojenih akcija za suzbijanje korupcije i finansijskog kriminala, policija je u prethodnih nekoliko dana uhapsila 38 osoba. Protiv 21 osobe podneta je krivična prijava u redovnom postupku.
Oni se sumnjiče da su u periodu od 2016. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1.550.000 evra, saopštio je MUP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, teško delo protiv zdravlja ljudi, prevara u obavljanju privredne delatnosti, trgovina uticajem, pustošenje šuma, šumska krađa, falsifikovanje službene isprave.
Među krivičnim delima za koja se uhapšeni terete su i nedozvoljena trgovina, poreska utaja, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, oštećenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.
Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice.
Ovde možete pogledati saopštenje MUP-a o pojedinačnim akcijama

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Masovna hapšenja širom Srbije, "šteta" milion i po evra

Izvor: B92, 26.Nov.2018

U više odvojenih akcija za suzbijanje korupcije i finansijskog kriminala, policija je u prethodnih nekoliko dana uhapsila 38 osoba, saopštio je MUP...Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.