Uhapšen zbog sumnje da je oštetio preduzeće i utajio porez – šteta veća od 21 milion dinara

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog sumnje da je oštetio preduzeće i utajio porez – šteta veća od 21 milion dinara

Z. S. se tereti da je prodao opremu niškog preduzeća u stečaju, bez prethodne saglasnosti stečajnog upravnika. Navodi se da je time opštetio firmu za više od 12 miliona dinara.
Uhapšeni Z. S. (1954) sumnjiči se da je kao odgovorno lice "NINI MD" d.o.o Niš "izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i neuplaćivanje poreza po odbitku", saopštio je MUP.
Kako se navodi, osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se tereti da je prodao opremu preduzeća koje je u stečaju, bez prethodne saglasnosti stečajnog upravnika, čime je "NINI MD" oštetio za 12.200.760 dinara.
Sumnja se i da je Z. S. na osnovu Ugovora o asignaciji sa jednim privrednim društvom, isplatio neto zarade radnicima "NINI MD", ali nije uplatio poreze i doprinose iz obaveznog socijalnog i zdravstvenog osiguranja, čime je oštetio budžet Srbije za 8.830.556 dinara.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Nišu.
Hapšenje su izveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, Bezbednosno-informativnom agencijom i Poreskom policijom u Nišu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.